Sýrové pečivo k posezení
Recept ještě nebyl hodnocenDo mouky s práškem do pečiva přidáme změklý tuk, nastrouhanou nivu, vejce, sůl a zpracujeme těsto. Těsto necháme alespoň 30 minut odležet. Potom rozválíme, …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mouky s práškem do pečiva přidáme změklý tuk, nastrouhanou nivu, vejce, sůl a zpracujeme těsto. Těsto necháme alespoň 30 minut odležet. Potom rozválíme, …
Hrnkové recepty jsou k nezaplacení, to věděly už naše babičky. Ať už jste někde na chalupě nebo jen nemáte váhu po ruce, bude se vám hodit recept na litý perník. Rychlý…
Žemlovka je jídlo starých časů. Podzimní, voňavá jablka v kombinaci se skořicí a pečivem máčeným v mléce. K tomu proložené tvarohem a rozinkami. Pokud patříte mezi…
Taky si vzpomínáte na chuť rýžového nákypu s ovocem, který vám maminka vždy s láskou připravovala? Zažijte trochu nostalgie a připravte si tento lahodný dezert či sladký…
Výborné trubičky s vanilkovým krémem připravíte snadno podle našeho receptu. Nezapomeňte polovinu trubiček namočit do dobré čokoládové polevy. Nechte je v chladu odležet…
Pizza už neodmyslitelně patří do našeho jídelníčku. Těžko říci, která je nejlepší, každý si chválí svůj originální a vyzkoušený recept. Je skvělé, že kdykoliv můžete…
Čokoládové košíčky, které v sobě skrývají kuličku z tyčinky Margot. Dozdobit je můžete dle fantazie cukrářským zdobením či lentilkami. Výborné sladké mlsání, které vám…
Koláč z lehounkého třeného těsta posypaný sezónním ovocem, v našem případě borůvkami, udělá radost i ne zcela tradiční drobenkou na ovoci. Sladká tečka po nedělním obědě…
Rychlý a jednoduchý tip na buchtu, která se skvěle hodí na svačinu nebo jako pohotové pohoštění. Po vychladnutí moučník prořízneme a namažeme oblíbenou marmeládou, která…
Znáte nějaký koláč, který je snadný na přípravu a přitom tak neobyčejně dobrý a rychlý? Využijte podzimní sezóny a upečte si dýňový koláč. Vystačíte si se základním…
Plněné cukroví se těší čím dál větší oblibě. Tyto kakaové dortíčky nejen skvěle vypadají, ale také i chutnají. Jemné ořechovo-kakaové těsto plněné kakaovým krémem s…
Plněné cukroví se těší čím dál větší oblibě. Tyto kakaové dortíčky nejen skvěle vypadají, ale také i chutnají. Jemné ořechovo-kakaové těsto plněné kakaovým krémem s…
Zelí je často opomíjená surovina, která obsahuje plno vitamínů a látek prospěšných pro zažívací systém. Můžeme je upravit na mnoho způsobů, jedním z nich může být zelí…
Vepřové maso je stálicí na našem jídelníčku a můžeme s ním experimentovat. Plátky vepřového masa, naloženého v pikantní marinádě a dušené s řapíkatým celerem, jsou…
Linecké cukroví je jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního pečiva, které zdobí české domácnosti již po generace. Jeho křehké máslové těsto a jemná vůně vanilky v…
Snadný, poctivý pokrm jako z kuchyně našich babiček, které zbytečně neplýtvaly a každou surovinu využily na maximum. Vepřovému masu se zelím dodají rajčata šťavnatost a…
Nevíte si rady se zásobou jablek? V tom případě vyzkoušejte osvědčený recept na skvělé jablečné řezy. Jsou jednoduché na přípravu, křehké, vláčné a mile starosvětské.…
Tuto výbornou banánovou bábovku připravíte během chvilky. Banány stačí rozmačkat, smísit s ostatními surovinami a můžete péct. Bábovka je příjemně vláčná a banány…
Lahodné rohlíčky s jemnou žloutkovou polevou a posypem z voňavých ořechů jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a sladké chuti. Ideální pochoutka ke kávě, na sváteční…
Hledáte tip na rychlý a chutný oběd? Vyzkoušejte tyto kuřecí rarášky. Kuřecí maso nejprve marinujeme v těstíčku z piva, hořčice a sójové omáčky a pak smažíme. Rarášky v…
Tvarohový koláč bez cukru a s jablky je voňavý a vláčný dezert, který spojuje jemnost tvarohové náplně s lehce nakyslou svěžestí jablek. Díky jednoduché přípravě a…
Pokud také patříte k milovníkům věnečků, vyzkoušejte tento recept na pravé domácí, kterým se v žádné cukrárně nevyrovnají. Odpalované těsto v troubě krásně vyběhne a po…
Každý slavnostně prostřený stůl by na Velikonoce měl zdobit lesklý, sladký, nadýchaný mazanec. Podle tradice by se měl na mazanci před upečením ostrým nožem naříznout…