Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenŠvestkový koláč s křupavou drobenkou vonící po skořici je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Kombinace máslového těsta, zralých švestek a voňavé drobenky vytváří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Švestkový koláč s křupavou drobenkou vonící po skořici je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Kombinace máslového těsta, zralých švestek a voňavé drobenky vytváří…
Může snad existovat jednodušší recept na výborný moučník než je tento hrníčkový perník? Pár surovin, jedna mísa a hrneček, stačí vše zamíchat a upéct. Přípravu můžete…
Klasická, olejová bábovka, kde je místo zašlehání kakaa do těsta použita přímo Nutela. Proto je bábovka daleko čokoládovější. Pokud si pohrajete i s kombinací tmavé…
Jednoduché a rychlé podmáslové řezy jsou rychle hotové a jejich přípravu zvládne i úplný začátečník. Díky podmáslí v těstě je moučník příjemně vláčný a voňavý. Do části…
Pokud máte rádi snadné vaření, při kterém se nezašpiní moc nádobí, pak určitě vyzkoušejte tuto zapečenou cuketu s rajčaty. Příjemně voní po anglické slanině a šmrnc jí…
Nekynuté tvarohové koláče s ovocem jsou oblíbené pro svou snadnou a rychlou přípravu, můžeme použít jakékoliv ovoce, například jablka, provoněná skořicí. Hotový koláč…
V průběhu probíhající sklizně cuket, kdy jich máme doma již opravdu přebytek, tápeme, co z nich připravit. Vsaďte na cuketový prejt, který sice na první pohled může…
Pokud vás občas přepadne chuť na tento druh pečiva, můžete si loupáky upéct sami doma. Jejich příprava je jednoduchá, zvládne jí i ten, kdo se pečení příliš nevěnuje.…
Jablka oloupeme a tři čtvrtiny jablek nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku prosijeme s kypřícím práškem, kakaem a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, vlažné mléko, olej a…
Nadýchaný, vláčný díky jablíčkům a s křupavými ořechovými kousky. Takový je tento podzimně laděný perník, do kterého zakomponujete dary ze zahrady. Tak se pusťte do jeho…
Chlebíčky se staly oblíbeným pohoštěním snad na všech oslavách a večírcích či při rodinných setkáních. S tímto receptem můžete připravit i domácí veku, která oslní…
Jednoduchý a rychlý moučník s ovocem, který zvládne připravit opravdu každý. Lehká máslová bublanina s meruňkami, vonící citronovou kůrou a vanilkou se skvěle hodí k…
Vláčný cuketový moučník je provoněný strouhaným kokosem, skořicí, hřebíčkem, badyánem a citronovou kůrou. Moučník po upečení a zchladnutí polijeme hladkou čokoládovou…
Pomazánkové máslo je v české kuchyni čím dál oblíbenější. Připravíte z něj pomazánky, omáčky, variaci na tiramisu i cheesecake. Ale co takhle zkusit připravit moučník?…
Příprava tohoto perníku je velmi snadná a zabere jen pár minut. Výsledek vás ale jistě potěší. Nadýchaný a vláčný perník lákavě voní perníkovým kořením a rumem,…
Bábovka je takovou pomyslnou královnou mezi moučníky, receptů na bábovku je opravdu nespočet a každá rodina má určitě ten svůj nejoblíbenější. Vyzkoušejte tentokrát…
Segedínský guláš je vydatný a voňavý pokrm, který spojuje křehké vepřové maso, kysané zelí a jemně pikantní smetanovou omáčku. Tento oblíbený recept maďarského původu si…
Jako každý podzim ve sladkém pečení kralují jablka. Pojďme si z nich připravit tento nadýchaný a šťavnatý moučník. K ruce nám při jeho přípravě bude stačit hrníček, a za…
Chcete-li zažít dokonalou odpolední siestu, nachystejte si voňavou kávu a šťavnatý meruňkový koláč s drobenkou. Je jednoduchý, chutná moc dobře a na talíři bude nejlépe…
Klasická buchta jako od babičky, která voní po kakau a rumu a nikdy nezklame. Hotová je opravdu rychle, všechny ingredience stačí jen smíchat a upéct. Poleva dodá…
Červená řepa je bezesporu velmi univerzální surovinou. V tomto receptu ji zamaskujeme do dokonale čokoládového koláče tak, že mnozí ani neuvěří, že se tam ukrývá. Pár…
Tyto řezy chutnají výborně díky švestkovému kompotu, který přidáme do těsta. Po upečení je potřeme krémem z tvarohu a pomazánkového másla, polevou z Ledových kaštanů,…
Obdoba Míša řezů, kde je na závěrečnou polevu místo čokolády použit jako náhrada za želatinu pudink z džusu. Moučník tím získá zcela jinou, ovocnou a pikantní chuť.…
Rybí filé jsou kousky rybího masa, které se většinou vyrábí z méně tučných druhů, jako je treska, mořská štika (hejk), pangasius apod. Filé je sušší a nemá pevnou…