Nugátové řezy od Bláži
Recept ještě nebyl hodnocenZejména na víkend každá hospodyně chystá nějaký lahodný moučník, aby bylo co ke kávě. Jednou z možností mohou být tyto delikátní řezy. Spojují nadýchaný piškot s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zejména na víkend každá hospodyně chystá nějaký lahodný moučník, aby bylo co ke kávě. Jednou z možností mohou být tyto delikátní řezy. Spojují nadýchaný piškot s…
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…
Úrodu šťavnatých hrušek využijeme při přípravě voňavého perníkového moučníku. Hrušky těsto dobře zvláční, zázvor a perníkové koření ho provoní. Navíc se v těstě skrývá…
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření a zahříváme asi 5 minut, než se všechno rozpustí.Poté necháme vychladit a do vlažné hmoty vmícháme 2 vejce a…
Lilek je jednou ze zajímavých druhů zeleniny. Jeho přípravu nesmíme podcenit, aby nezhořkl. V tomto receptu jej necháme vypotit a poté orestujeme na pánvi. Doplníme ho…
Suroviny na zálivku dáme do misky a důkladně je vyšleháme.Brokolici rozebereme na malé růžičky a povaříme ji v osolené vodě 4 minuty. Ihned ji zcedíme a zchladíme.Ledový…
Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…
Košíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, které okouzlí svou jemností a rozmanitostí chutí. Vyzkoušejte je a obohaťte svůj vánoční stůl o tento oblíbený druh cukroví,…
Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…
Thajská dýňová polévka s kokosovým mlékem je rychlá a sytá. Kari pasta jí dává výbornou chuť a kokosové mléko pokrm krásně zjemní a dodá exotický nádech. Pokud rádi…
Šťavnaté kuřecí maso ze stehen orestujeme a smícháme se zeleninovou směsí, která má základ z loupaných rajčat, špenátu, kapie a koření. K ní pak servírujeme jako přílohu…
Lišky patří mezi tradiční a oblíbené druhy hub. Mají velice typickou vůni a lehce kořeněnou chuť. My je s tímto receptem můžeme snadno zakomponovat do lahodné cibulové…
Jablečný štrúdl je podzimní klasikou, provoní váš domov vůní skořice, rumu a jablek. Nechte se inspirovat tímto receptem, kde se štrúdl připravuje včetně těsta. Je to…
Velice snadné na přípravu jsou tyto podzimní řezy, na které můžeme zužitkovat domácí zásoby jablek a ořechů. Kypré těsto s rumovou vůní doplní vrstva nastrouhaných…
Slané koláčky jsou plné zdravé čočky a brokolice. K nim připravíme také zeleninové ragú s rajčaty a bazalkou. Toto plnohodnotné jídlo je skvělou lehkou večeří nebo…
Slané koláčky jsou plné zdravé čočky a brokolice. K nim připravíme také zeleninové ragú s rajčaty a bazalkou. Toto plnohodnotné jídlo je skvělou lehkou večeří nebo…
Datlové kuličky známe hlavně ty nepečené. U těchto kuliček je tomu však trochu jinak. Klasické máslové těsto skrývá uvnitř náplň z datlí a ořechů. Takto připravené…
Kachní maso je tučnější, ale velice lahodné. Při pečení kachny to vůbec nemusíme přehánět s kořením. Bohatě postačí kachnu nasolit, přidat tymián, pepř, kmín a za…
Drobné slané koláčky s výbornou zeleninovou náplní zaujmou na oslavách, nebo je můžeme podávat jako pohoštění pro návštěvu. Díky pečenému česneku a řepě chutná náplň…
Odpalované těsto je oblíbené pro přípravu sladkých věnečků a větrníků. Avšak toto těsto je univerzální a lze jej tedy použít i na slané chuťovky. Zároveň z tohoto těsta…
Sezóna dýni je v plném proudu a dýňová polévka patří mezi nejoblíbenější podzimní polévky. Existuje nesčetně způsobů, jak ji připravovat a každá rodina má svůj oblíbený…
Pomohla mi pekárna, do které nandáte vše v uvedeném pořadí, program Těsto a při prvním zvukovém signálu přisypete rozinky a semínka. Pokud máte mokřejší rýži, možná…
Domácí veky na vlastnoručně vyrobené chlebíčky? Jistě, není to nic těžkého. Stačí myslet pár dnů dopředu na to, že chceme připravovat chlebíčky, a je třeba včas upéct…
Domácí veky na vlastnoručně vyrobené chlebíčky? Jistě, není to nic těžkého. Stačí myslet pár dnů dopředu na to, že chceme připravovat chlebíčky, a je třeba včas upéct…