Meruňkové nanuky v čokoládě
Recept ještě nebyl hodnocenK létu neodmyslitelně patří nejen zmrzlina, ale i nanuky. Nejlépe chutnají ty, které jsou připravené z letního ovoce. A pokud jsou ještě v čokoládě, tak ty budou chutnat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K létu neodmyslitelně patří nejen zmrzlina, ale i nanuky. Nejlépe chutnají ty, které jsou připravené z letního ovoce. A pokud jsou ještě v čokoládě, tak ty budou chutnat…
Tak jako u mnohých jiných receptů, i na vaječný koňak má snad každý ten svůj, osvědčený. Konkrétně tento recept je už pár let starý a prověřený. Netradiční surovinou je…
Tlačené koláče jsou jednoduše a rychle vytvarované, navíc i krásně vypadají. Hosté vidí hned na první pohled, na jaké chutě se mohou těšit. Do náplně jsou nejvhodnější…
Kyselkavá chuť višní hraje v těchto kuličkách prim. Višně, cukr, kakao, rum a ořechy tvoří dokonalou a lehce pikantní kombinaci chutí, která zaujme při prvním soustu.…
Eintopf, česky „oběd z jednoho hrnce“, je tradiční jednoduché německé jídlo. Eintopf je ceněn pro svou rozmanitost – může zahrnovat různé druhy masa, brambory, zelí a…
Křupavé pochutiny by neměly chybět na stole při oslavě, posezení či jen tak u televize. Upečte si s námi slané tyčinky z celozrnné mouky, které můžete posypat třeba solí…
Rybí filé na špeku a zelenině je vynikající pokrm, který spojuje jemnou chuť rybího masa s výrazným aroma špeku a čerstvé zeleniny. Rybí filé na špeku a zelenině je…
Přebytky letního drobného ovoce využijeme v tomto lahodném koláči. Nadýchaný a vláčný piškot potřeme tvarohovou náplní a tu posypeme borůvkami a malinami. Ovoce ještě…
Sladké kouzlo s překvapením uvnitř. Piškotové koule plněné fondánem přinášejí dokonalé spojení jemného těsta a sladké náplně, která se rozplývá na jazyku. Tyto malé…
Pasqualina je italský slaný koláč, který se v Itálii tradičně připravuje na Velikonoce, pochutnat si na něm ovšem můžeme kdykoliv během roku. Náplň připravíme z rukoly,…
Základem zelňačky s houbami je dobře vyškvařená slanina s cibulí a správně zarestovaná paprika. Pokud jste stihli na podzim nasbírat a nasušit houby, právě přišel jejich…
Tofu je známé zejména pro své použití jako alternativy masa. Jeho neutrální chuť nám však dovoluje jej použít také při pečení sladkých dobrot. Jednou z nich může být…
V chladných zimních dnech nejlépe zasytí talíř horké polévky. Pokud nemáte čas na dlouhé vyvařování, můžete připravit kmínovou polévku, na kterou potřebujete pár surovin…
Dozlatova usmažené kousky kuřecího masa, přelité sladkokyselou omáčkou, podávané s jasmínovou rýží a příjemně osvěžujícím fenyklovo-okurkovým salátem, to je skvělý oběd,…
Dozlatova usmažené kousky kuřecího masa, přelité sladkokyselou omáčkou, podávané s jasmínovou rýží a příjemně osvěžujícím fenyklovo-okurkovým salátem, to je skvělý oběd,…
K nedělnímu obědu neodmyslitelně patří pokrm, který skvěle chutná a opravdu zasytí. Dobrou volbou je vepřová krkovička, která je krásně šťavnatá. Klasické zelí vyměňte…
Jednou za čas je dobré odlehčit jídelníček, jak od masa, tak i od tradičních pokrmů. Zeleninovou směs z lilku a fazolkových lusků tak můžete připravit třeba na letní…
Lehoučké a nadýchané kakaové řezy, krásně vonící kávou, jsou potřené ochucenou šlehačkou, ve které jsou schované piškoty, slepené Nutellou. Vaše strávníky nadchnou…
Různé ovocné poháry se připravují nejen pro dny sváteční, ale taktéž i všední. U těchto jablečných pohárů jistě uvítáte rychlou přípravu, skládají se pouze z jablek…
Různé ovocné poháry se připravují nejen pro dny sváteční, ale taktéž i všední. U těchto jablečných pohárů jistě uvítáte rychlou přípravu, skládají se pouze z jablek…
Z kombinování zeleniny a ovoce nám může vzniknout třeba osvěžující salát plný vitamínů a chutí. Vyzkoušejte doplnit salát, křupavou mrkví a zelím šťavnatými citrusy.…
Osvěžující zákusek s jemným smetanovým krémem a sladkokyselým kiwi potěší lahodnou chutí i jednoduchou přípravou. Povrch zákusku zalijeme pudinkovou směsí, která po…
Načechrané a chutné placičky, kterým stačí ovoce a pár kapek medu. Skvěle chutnají s tvarohem a meruňkovým rozvarem nebo s čerstvým ovocem a javorovým sirupem. Hotové…
Tradiční zabíjačkový prejt je pochoutkou z krve a krup. Využijte jej jako součást náplně do koláčků. Nekynuté těsto s máslem a jogurtem doplníte kupkou prejtu,…