Čína po italsku
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si masový vývar, do kterého vhodíme sojové kostky a vaříme 10 - 20 minut. Po uvaření scedíme, vývar zanecháme! A z kostek vymačkáme vodu. Dáme vařit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si masový vývar, do kterého vhodíme sojové kostky a vaříme 10 - 20 minut. Po uvaření scedíme, vývar zanecháme! A z kostek vymačkáme vodu. Dáme vařit…
Připravíme si masový vývar, do kterého vhodíme sojové kostky a vaříme 10 - 20 minut. Po uvaření scedíme, vývar zanecháme! A z kostek vymačkáme vodu. Dáme vařit…
Krkovici osolíme a opepříme. Nenaklepáváme, jen klouby prstů trochu pomačkáme. Studený vývar, česnek a olej prošleháme a maso naložíme na 24 hodin.Před opékáním…
Omyté a osušené plátky masa zprudka opečeme na oleji a rozpuštěném másle.Plátky přendáme do pekáčku a udržujeme na teplém místě. Ve vzniklém výpeku orestujeme kousky…
Troubu rozpálíme na 200st. Najemno nakrájený bůček osmahneme přímo v pekáčku, ve kterém budeme péct. Přisypeme nahrubo nastrouhaný celer-chviličku orestujeme,…
Žampiony opláchneme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme. Nebo pak klasicky nakrájíme na plátky, záleží jaký výsledek chceme mít. Pak je na másle podusíme, u…
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka. Na sádle opečeme maso a po chvíli přidáme cibuli s pórkem. Restujeme společně asi 6-7…
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky. Rozpustíme sádlo a vyškvaříme slaninu, ke které přidáme kmín. Přihodíme maso a zprudka necháme zatáhnout.Přimícháme…
Rýži vaříme ve vývaru pod bodem varu 20 minut. Pražené arašídy posekáme (např v sekáčku, nebo je dáme do sáčku a rozbijeme je paličkou). Červené a zelené papriky…
Z mäsa narežeme filetky ( menšie rezne ), zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme. Na oleji z oboch strán opečieme. Mäso vyberieme, do výpeku dáme lekvár, zalejeme vývarom…
Slaninu a chleba nakrájíme na větší kostky. Slaninu vypečeme, přihodíme chléb, společně opečeme a vyjmeme z hrnce. V hrnci zpěníme drobně pokrájený česnek, zalijeme…
Špek nebo slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na hlubší pánev rozpustit, případně přidáme trochu oleje. Na vyškvařenou slaninu dáme cibuli a zeleninu, přidáme koření a…
Krkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice, nejlépe přes noc.Pak na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krkovičku opečeme z obou stran, podle potřeby…
Nakrájenou cibuli osmažíme na částečně vyškvařené slanině (nebo na rozpáleném másle), okmínujeme, přidáme nakrájené houby a dusíme asi 30 minut. Při dušení podléváme…
Pohanku si na sucho opražíme, zalejeme vývarem a vaříme cca 20 minut.Slaninu a cibulky si nakrájíme a osmažíme, přidáme společně s fazolkami k pohance, osolíme, opepříme…
Uvařené žloutky prolisujeme, přimícháme k nim syrový žloutek a dobře utřeme. Do hladce utřených žloutků dáme sůl a za stálého šlehání kapeme olej. Když majonéza zhoustne…
Bůček a oloupané brambory nakrájíme na větší kousky. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme na klínky.Nakrájené maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem…
Cibuli nakrajime na hrubo a na olivovem oleji nechame zesklovatet.Prihodime utreny cesnek, nechame provonet.Pak pridame na kostky pokrajene maso, pepr, nechame zatahnout…
V pondělí cestou z práce mi kolo úplně samo odbočilo na lesní cestu... I když byl les hodně vyschlý, na mých oblíbených místečkách jsem půl tašky holubinek nazelenalých…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, prolisovaný česnek, nadrobno nastrouhanou cibulku a polentu. Vše dobře promícháme.Přisypeme hrášek, který do…
Jehněčí kolínka si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Kolínka bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka olejem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto ochucená…
Maso nakrájíme na kostičky a z prudka osmahneme v hrnci na oleji, po zatáhnutí masa přidáme med a rajský protlak a zalejeme vývarem a přidáme prolisovaný česnek, bobkový…
Omyté a soušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčici a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek…
Játra zbavíme žilek, nakrájíme na plátky a krátce spaříme horkou vodou. Pak je pomeleme, přidáme vařené libové maso, pokrájené sádlo a všecno to aspoň dvakrát pomeleme…