Lín namodro
Recept ještě nebyl hodnocenVykuchané líny neškrábeme ani neumýváme, aby na jejich kůži zůstal přirozený sliz. Stočíme je do téměř kruhu a svážeme jim hlavu co nejblíže k ocásku. Polijeme je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vykuchané líny neškrábeme ani neumýváme, aby na jejich kůži zůstal přirozený sliz. Stočíme je do téměř kruhu a svážeme jim hlavu co nejblíže k ocásku. Polijeme je…
Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme…
Kuřecí vývar: kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C.Pečeme, dokud kostry nezačnou…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji nebo sádle. Maso vyjmeme a do tuku dáme nakrájenou slaninu, po chvíli přidáme…
Chuť rybího masa nejlépe vynikne, pokud ho připravujete na másle. Kapr pečený spolu s kořenovou zeleninou a ochucený bylinkami a kořením je šťavnatý a plný vůní. Můžete…
Mleté maso smícháme se solí a mletým pepřem, pokud je moc suché tak přidáme trošku vody.Můžeme ještě dochutit i jinak, nějakým kořením nebo přidat najemno nakrájenou…
Snadno připravenou polévku, která je z celoročně dostupných surovin jistě uvítá každý. Z kombinace brambor, kořenové zeleniny a brokolice připravíme lahodnou krémovou…
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Pivní polévky byly kdysi běžnou součástí jídelníčku, oblíbené byly i v hospodách jako vydatné jídlo. I dnes si můžeme tuto tradiční polévku vychutnat. Výraznou chuť piva…
Roládky z vepřové kýty jsou plněné uzeninami a proužky papriky s mrkví, které dělají zajímavou strukturu na řezu. Jako přílohu k nim podáváme dušenou kedluben na másle a…
Kuřecí prsa naplněná hráškovou nádivkou se smetanovou omáčkou by byla skvělá i jen tak. Přidáte-li k nim ještě pečenou dýni, vznikne dokonalý jarní pokrm, který bude…
Křehké a šťavnaté zaječí maso má výrazné aroma a skvěle chutná s klasickou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu podáváme klasické karlovarské knedlíky,…
Objevte zdravou inspiraci pro diabetiky – kuřecí roládu s jemnou zeleninovou omáčkou a lehkým knedlíkem z čerstvého sýra. Tento lahodný pokrm spojuje vyvážené chutě s…
Bůček nakrájíme na tenké plátky asi 0,5 cm a opepříme mletým pepřem. Klobásu oloupeme, nakrájíme na špalíčky, zabalíme do lehce naklepaných plátků bůčku (klepat jen pro…
Jednoduchý trik, jak ušetřit čas v kuchyni! Připravte jeden základ a proměňte ho ve dvě oblíbené omáčky – rajskou a svíčkovou. Ideální řešení pro chutný oběd bez…
Chřest se v posledních letech těší velké oblibě. Vyzkoušejte z něj uvařit tuto polévku. Základem je silný zeleninový vývar, ve kterém pak uvaříte hlavičky chřestu.…
Klasický hovězí vývar s kořenovou zeleninou a masem, je doplněný o lahodné houbové knedlíčky, které mu dodají výraznější chuť a zajímavý kontrast. Recept je nenáročný a…