

Drůbková polévka s protlakem a smetanou
Suroviny
- drůbky nebo zbytky s kuřete
- 2 stroužky česnek
- cibule
- fazolky
- kousky kořenové zeleniny
- pórek
- 2 lžíce citronové šťávy
- štipec muškátového květu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce zakysané smetany
- 3 kuličky zeleného pepře
- trošku olivového oleje pod zeleninu
- šafrán
- sůl
Postup přípravy receptu
Drůbky si dáme do studené vody, osolíme, dáme pepř a vaříme do měkka.
Na pánvičce si orestujeme na proužky nakrájenou cibulku, pak přidáme nakrájenou ostatní zeleninu, kterou osmažíme.
Drůbky pokrájíme, přidáme do vývaru spolu s protlakem, citronovou šťávou,muškátovým květem a nakonec zakysanou smetanou, ev. dochutíme solí.
Na talíři pak posypeme pórkem, nakrájeným na kolečka a dáme miništipec šafránu.
Do polévky jsem zavařila kapání: 1 vejce + 3 lžíce hrubé mouky.
Poznámka od kuchařky
Polévka má úplně jinou a dobrou chuť, než ta, na kterou jsme zvyklí. Je to změna a o tom to je!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Drůbková polévka s protlakem a smetanou
-
To se nedivím, že polévka má úplně jinou chuť než ta, na kterou jsme zvyklí
Takhle jsem vařila, když mi bylo 12, smíchala jsem, co jsem kde našla a čekala, co z toho vyleze
-
Bibi, já jsem dneska taky dělala drůbkoovu, ale obyčejnou klasiku a přesně jak jsi řekla... chce to změnu
, takže příště vařím tu tvojí...
-
no vypadá to jedle