Falešný srnčí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu osmahneme na sádle, zasypeme sladkou mletou paprikou, přidáme rajský protlak, lžičku /i více podle chuti/ rybízového džemu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu osmahneme na sádle, zasypeme sladkou mletou paprikou, přidáme rajský protlak, lžičku /i více podle chuti/ rybízového džemu a…
Skopovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji spolu se slaninou, nakrájenou na kostky, pak k ní přidáme maso,…
Maso nebudeme naklepávat, ale jen osolíme a opepříme. Vložíme na rozehřátý olej a po obou stranách zatáhneme, pak vyjmeme.Do tuku vsypeme nakrájenou zeleninu, orestujeme…
Do stehen uděláme zářezy a do každého dáme plátek česneku.V pekáčku na plotně rozehřejeme olej a orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na…
V hrnci rozpustíme plátek másla a opečeme na něm cibulku a kmín. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme zeleninu. Použít můžeme mraženou směs „pod svíčkovou“, nebo si…
Nakrájíme do pekáče kořenovou zeleninu na kostičky nebo kolečka, na to položíme krůtí stehna a posypeme adžikou, steakovým kořením, pepřem, solí, paprikou a kmínem.…
Na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a restujeme, dokud nepustí trochu barvy. Přidáme nakrájený chleba, zalijeme tekutinou a…
Brambory oloupeme, nakrájíme a zalijeme vývarem, uvaříme. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.V jiném kastrůlku rozehřejeme 1 lžíci másla a osmažíme hodně najemno…
Z víkendu mi zbylo trochu krůtího masa na pekáčku i se sosem a tak jsem začala: Krůtí maso jsem pokrájela na malinké kostičky, přidala jsem pokrájenou brokolici,…
Běžným způsobem uvaříme masový vývar s kořením a zeleninou, táhneme aspoň tři hodiny.Předem uvaříme brokolici rozdělanou na malé části. Brokolice musí být uvařená na…
Fazole vaříme ve stejné vodě, ve které byly na noc namočeny, přidáme celý pepř, jeden celý stroužek česneku, kůži ze slaninky a bobkové listy.Přidáme jednu celou malou…
Srdce rozpůlíme a velmi pečlivě očistíme od tuku, krevních sraženin apod. V misce si smícháme koření a sůl – je lépe méně, dokořenit se dá vždy. Směs vetřeme do srdce…
1/ Ve vetší nádobě rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytý, na kolečka pokrájený pórek. Přimícháme rajčatové pyré, zamícháme a přilijeme sterilovaná rajčata a…
Fazole den předem namočíme. Druhý den je ve stejné vodě doměkka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou.Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zavaříme do polévky a ještě…
Z vína, vody, octa, kořenové zeleniny, tymiánu, šalvěje, kousku petrželky a kroužku cibule přivedeme k varu kurbujón. Vložíme do něho párátkem sepnuté roličky z osolené,…
Oloupanou červenou řepu vcelku, nebo jen rozpůlenou, uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Omyjeme lilek a zeleninu. Lilek oloupeme, pokrájíme na kolečka o síle asi 0…
Dáme si vařit do vody omytý větší květák, přidáme drcený kmín a pak ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, sůl, muškátový květ a dovaříme do měkka.…
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme ji na oleji.Osolíme, opepříme, zalijeme 1 naběračkou vývaru a podusíme.Když je zelenina téměř měkká, nakrájíme na…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme jí na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso,…
Kosti dáme variť do vody, penu zberáme. Po chvíli pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu a celé korenie. Keď je mäso na kosti uvarené, oberieme ho. Do polievky…
I z méně kvalitní části vepřového masa můžeme z trochou šikovnosti vytvořit hned tři samostatné pokrmy. Vyškvařené sádlo využijeme nejen na chleba, ale i později při…
Hrách i kroupy si každé uvaříme zvlášť doměkka. Do hrnce s osolenou vodou dáme nakrájenou cibulí a kouskama z ryby, vaříme tak 1O minut-to je rybí maso už měkké a vývar…
Nejprve připravíme palačinky. Uvaříme maso spolu s kořen. zeleninou. Dále očístíme a nakrájíme špenát, žampiony. Vložíme do pánve s trochou oleje a dusíme. Po chvíli…
Jemná a šťavnatá líčka jsou delikátní kousek masa, vyžadují ale dlouhou přípravu. Proto je před grilováním nejprve vaříme ve vývaru se zeleninou do měkka, až poté je…