Falešný srnčí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu osmahneme na sádle, zasypeme sladkou mletou paprikou, přidáme rajský protlak, lžičku /i více podle chuti/ rybízového džemu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu osmahneme na sádle, zasypeme sladkou mletou paprikou, přidáme rajský protlak, lžičku /i více podle chuti/ rybízového džemu a…
Maso nebudeme naklepávat, ale jen osolíme a opepříme. Vložíme na rozehřátý olej a po obou stranách zatáhneme, pak vyjmeme.Do tuku vsypeme nakrájenou zeleninu, orestujeme…
V hrnci rozpustíme plátek másla a opečeme na něm cibulku a kmín. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme zeleninu. Použít můžeme mraženou směs „pod svíčkovou“, nebo si…
Nejprve namočíme hrstku přes noc, aby se nevařila tak dlouho, ale nemusí být. Já nenamáčela, jen pořádně propláchla - vařila se pak přes hodinu.Do hrnce dáme máslo,…
1/ Omyté "Kachní krky" dáme vařit do papiňáku s vodou 3x více než je rýže. Přidáme Masox. A vaříme od počátku vaření cca 20 min. /důležité, aby maso při obírání z…
Brambory oloupeme, nakrájíme a zalijeme vývarem, uvaříme. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.V jiném kastrůlku rozehřejeme 1 lžíci másla a osmažíme hodně najemno…
Fazole vaříme ve stejné vodě, ve které byly na noc namočeny, přidáme celý pepř, jeden celý stroužek česneku, kůži ze slaninky a bobkové listy.Přidáme jednu celou malou…
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji rozředíme studenou vodou, přivedeme do varu, přidáme bujon, na kolečka pokrájenou cibuli a na kostičky…
Srdce rozpůlíme a velmi pečlivě očistíme od tuku, krevních sraženin apod. V misce si smícháme koření a sůl – je lépe méně, dokořenit se dá vždy. Směs vetřeme do srdce…
Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a…
Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky. Krátce před dovařením rybích kousků…
1/ Ve vetší nádobě rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytý, na kolečka pokrájený pórek. Přimícháme rajčatové pyré, zamícháme a přilijeme sterilovaná rajčata a…
Z vína, vody, octa, kořenové zeleniny, tymiánu, šalvěje, kousku petrželky a kroužku cibule přivedeme k varu kurbujón. Vložíme do něho párátkem sepnuté roličky z osolené,…
Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku. Do ní zamíchejte sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou…
Dáme si vařit do vody omytý větší květák, přidáme drcený kmín a pak ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, sůl, muškátový květ a dovaříme do měkka.…
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme ji na oleji.Osolíme, opepříme, zalijeme 1 naběračkou vývaru a podusíme.Když je zelenina téměř měkká, nakrájíme na…
Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, na ní vložíme kousky masa (já použila 2 celá stehna, která jsem po uvaření do polévky obrala), krátce osmahneme, zalijeme vývarem…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme jí na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso,…
Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným…
Kosti dáme variť do vody, penu zberáme. Po chvíli pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu a celé korenie. Keď je mäso na kosti uvarené, oberieme ho. Do polievky…
Kuřecí vývar s knedlíčky z drůbežích jater a bylinek přijde vhod při podzimních a zimních sychravých dnech. Dlouhé doba vaření a trpělivost při sbírání pěny se vyplatí a…
Na másle a slanině orestujeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v perníkovém koření. Vložíme na zeleninový základ,…
Hlavu bez žaber a očí (dle zvyku, někdo oči nechává) spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, oloupaným celým stroužkem česneku a…
Do hrnce dáme vařit kus hovězího masa a tři velké morkové kosti spolu s kořením (pepř, nové koření a bobkový list). Samozřejmě sůl.Do jiného hrnce dáme na dno roztopit…