Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina kořenová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Hrstková polévka (snadná)

Hrstková polévka (snadná)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nejprve namočíme hrstku přes noc, aby se nevařila tak dlouho, ale nemusí být. Já nenamáčela, jen pořádně propláchla - vařila se pak přes hodinu.Do hrnce dáme máslo,…

KatharinaK

85 min

Cibulová polévka s kapáním

Cibulová polévka s kapáním

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji rozředíme studenou vodou, přivedeme do varu, přidáme bujon, na kolečka pokrájenou cibuli a na kostičky…

Beetty

30 min

Prstýnky malé mořské víly

Prstýnky malé mořské víly

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Z vína, vody, octa, kořenové zeleniny, tymiánu, šalvěje, kousku petrželky a kroužku cibule přivedeme k varu kurbujón. Vložíme do něho párátkem sepnuté roličky z osolené,…

honzam

50 min

Zelenino-dršťková polévka v chlebu

Zelenino-dršťková polévka v chlebu

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku. Do ní zamíchejte sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou…

Fazolová polévka s lokšemi

Fazolová polévka s lokšemi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Fazole den předem namočíme. Druhý den je ve stejné vodě doměkka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou.Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zavaříme do polévky a ještě…

Bahula

150 min

Ocásková šou

Ocásková šou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

I z méně kvalitní části vepřového masa můžeme z trochou šikovnosti vytvořit hned tři samostatné pokrmy. Vyškvařené sádlo využijeme nejen na chleba, ale i později při…

Chlebajez

150 min

1 11 12 13

Marie