Marinovaná makrela podle Kašpárka
Recept ještě nebyl hodnocenPředkrm je nezbytnou součástí slavnostnější večeři či oběda. Musí povzbudit smysly a naladit na zbylé chody. Připravte několik dnů předem marinované maso z makrely, je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předkrm je nezbytnou součástí slavnostnější večeři či oběda. Musí povzbudit smysly a naladit na zbylé chody. Připravte několik dnů předem marinované maso z makrely, je…
Drobné knedlíčky z mandlového těsta polijeme omáčkou z čerstvých ostružin a posypeme mandlovo-piškotovou posypkou. Výrazná chuť ostružin v kombinaci s jemnými knedlíčky…
Tento dezert s trochou alkoholu je perfektní osvěžení do horkých dní. Pohárky plníme smetanovým krémem, ovocným pyré a na závěr celým ovocem. Po zamražení bábovičky…
Nadýchaný koláč s vrstvou borůvek je vděčným moučníkem, který uvítají i ty nejmlsnější jazyky. Kombinací droždí a prášku do pečiva dosáhneme toho, že těsto nemusí kynout…
Koláč z křehkého těsta s jemnou tvarohovou náplní chutná skvěle. Na povrchu ho ještě ozdobí plátky jablek a hrušek, které dodávají šťavnatou chuť. Koláč připravíme…
Tento výborný letní koláč připravíme z křehkého těsta, do kterého přidáme strouhané mandle. Náplň tvoří lahodný krém ze zakysané smetany a bílé čokolády, drobné čerstvé…
Domácí noky připravíme z vařených brambor a jednoduchým tahem je pomocí vidličky vytvarujeme. K nim se pak skvěle hodí jemná smetanová omáčka s kousky hub, která je…
Tento dezert je inspirován francouzskou Šarlotou. Připravíme ho v menší verzi ve formách na muffiny. Je to velmi snadné a výsledkem je piškotová miska plněná lahodným…
Z tortillových placek můžeme připravit skvělé pečené roličky, posypané sezamovými semínky a plněné bramborovou směsí se smaženou a jarní cibulkou. Roličky v ústech…
Mřížkový koláč z křehkého těsta nás potěší bohatou a zajímavou náplní. V té najdeme marmeládu, drcené sušenky a hrušky ochucené skořicí a rozinkami. Po vychladnutí…
Díky vaření v páře si zelenina uchová krásnou svěží barvu a více vitamínů. Zároveň je křupavější a má lepší chuť. Bylinková pára jí dodá příjemnou vůni. Doplnit ji stačí…
Koláč, který upečete podle našeho receptu si dobře označte a uložte. Budete ho totiž péct sice poprvé, ale určitě ne naposled. Kypré těsto, tvarohová vrstva a šťavnaté…
Koláč, který upečete podle našeho receptu si dobře označte a uložte. Budete ho totiž péct sice poprvé, ale určitě ne naposled. Kypré těsto, tvarohová vrstva a šťavnaté…
Rychlá jednoduchá buchta plná tvarohu, máku a povidel. Přestože není zrovna fotogenická, chutná skvěle a je dokonale vláčná. Tento recept na takovou úspornější variantu…
Rychlý a snadný ovocný koláč, jehož těsto se nenechává kynout, ale rozvaluje se ihned po uhnětení. Díky tomu ho můžete mít už za hodinu na stole. Doplňuje ho lahodná…
Jednodušší a rychlejší příprava velmi oblíbeného moučníku potěší začátečníky, i ty, kteří nemají mnoho času. Na výsledné chuti to však není vůbec poznat. Stačí už jen…
Vohrnoušky jsou vskutku netradičním a zajímavým názvem pro moučníky. Co se pod ním tedy skrývá? Jsou to kynuté buchtičky plněné pudingem, které zdobí také půlky svěžích…
Buchty plněné švestkami se skořicí jsou tradiční český moučník, který potěší nejen svou nadýchaností, ale i lahodnou kombinací švestek a skořicové vůně. Tyto jemné…
Recept na švestkový koláč z křehkého těsta, pečený v dortové formě a pokrytý vrstvou tvarohu a ovoce. Jeho příprava není složitá, jen je potřeba počítat s odpočinutím…
Elegantní kynutý koláč ve tvaru hada se v tomto receptu peče v kulaté formě. Uvnitř koláče najdete lahodnou kombinaci máku, marcipánu a povidel. Koláč je proložený…
Češi tomuto moučníku říkají německý koláč a Němci naopak český koláč. Nevíme sice, kde je pravda, ale koláč je výborný. Stojí za to ho vyzkoušet. Vysoké kopce nádivky s…
Češi tomuto moučníku říkají německý koláč a Němci naopak český koláč. Nevíme sice, kde je pravda, ale koláč je výborný. Stojí za to ho vyzkoušet. Vysoké kopce nádivky s…
Zapečený lilek s celerem je lahodný a zdravý pokrm, který kombinuje jemnou chuť lilku s výraznou chutí celeru. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro vegetariány…
Připravte si tradiční bavorské vdolečky podle receptu našich babiček. Nadýchané smažené bochánky z bramborového kynutého těsta, na které ani široce roztažená pusa…