Maso je skvělým zdrojem bílkovin, a tak by nemělo v jídelníčku chybět. Možnosti úpravy jsou neomezené
Proč bychom měli konzumovat maso? Protože obsahuje velké množství kvalitních bílkovin, železo (největší množství železa je v hovězím mase), zinek, selen a důležité vitaminy, které v jiných potravinách nejsou zastoupené v takovém množství (konkrétně jde o vitamín B12). Ačkoliv je maso součástí zdravého jídelníčku, neměli bychom to s jeho konzumací přehánět.
Nejoblíbenější druhy masa
Jaké druhy masa patří mezi nejoblíbenější?
- Hovězí a telecí maso,
- vepřové maso,
- drůbeží maso (kuřata, kachny, husy, krůty, ...)
- králičí maso,
- skopové maso,
- zvěřina,
- ryby (sladkovodní a mořské),
- vnitřnosti.
Jaké jsou možnosti úpravy masa?
Maso lze upravovat nejrůznějšími způsoby. V létě je oblíbené maso na gril (naložené plátky i třeba na burger), v domácích podmínkách pak můžete maso péct, dusit, vařit i smažit. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás, jaký způsob si vyberete.
Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 23 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 44 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
První český král Vratislav I. si pochutnával na sekaném telecím mase zabaleném do bránice i na plněném labutím krku
Jak na nejlepší bublaninu s třešněmi? Tahle těsta patří mezi nejoblíbenější
9 nejlepších bramborových příloh: Zhubnete spíš s bramborami na loupačku nebo s kaší? Spočítali jsme za vás!