Sezónní ovoce chutná nejlépe čerstvé, ale můžete si ho dopřát i mimo sezónu
Sezónní ovoce je šťavnaté, krásně voní a dá se říct, že je to „vzácné zboží“. To proto, že dozrává jen poměrně malou část roku a mimo tuto krátkou sezónu je buď zcela nesehnatelné, nebo drahé. Dá se samozřejmě uchovat v mrazáku, kompotu či jinak, ale není tak výborné jako syrové.
Některé druhy sezónního ovoce
Mezi sezónní ovoce patří peckoviny třešně, višně, švestky, broskve nebo meruňky. Všechny tyto druhy se hodí do sladkých plněných knedlíků. K sezónnímu ovoci patří také lesní plody, tedy maliny, borůvky a ostružiny, z nichž je vynikající džem. Hrušky a hroznové víno sem můžeme zařadit také.
Jak uchovat sezónní ovoce
Nabízí se hned několik způsobů, především kompotování a zpracování na džem nebo na marmeládu. Skvělý nápad je sezónní ovoce zmrazit ve formě ovocné dřeně nebo připravit zimní variantu – pečený čaj.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 21 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 21 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno 10. 6. 2024 14:49
Smažená rýže zero waste
Přidáno 10. 6. 2024 14:48
Přečtěte si Zobrazit více
Kedlubna, zelí, ředkvičky nebo pórek na grilu: Které druhy se nejrychleji opečou a které pak nejlépe chutnají?
Co se zbylou bramborovou kaší? Vsaďte na voňavé placky, luxusní pečené krokety nebo jemnou polévku
Jak na křupavé skořicové jablečné chipsy: Jde to v troubě i ve friťáku a příprava je velmi jednoduchá