Suroviny
Porce: 8-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 470 kJ / 4 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,50 g |
Tuky | 184,20 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 945 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 497,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuk nakrájíme na malé kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Pak ho vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílkú vyšleháme tuhý sníh a spojíme ho se žloutkovou pěnou. Nakonec vmícháme mouku.
Krok 2: Formu vymažeme a vysypeme moukou a naplníme těstem. Vložíme ji do trouby předehřáté na 180 stupňú a korpus předpékáme 15-20 minut.
Krok 3: Mezitím dobře rozmícháme tvaroh s oběma cukry a vejcem. Rozetřeme ho na předpečený korpus a formu vrátíme do trouby.
Krok 4: Koláč dopékáme ješté asi 20 minut. Těsně před koncem pečení na něj rozprostřeme očištěné a okapané ovoce.
Zveřejněno 25. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sezónní koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69GV
Moje poznámka
Sezónní koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69GV
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 4 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 5 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 10 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 12 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
sezonni recepty,
buchta z hery,
jablková buchta květy fialové,
koláč pro začátečníky,
sezonní ovoce,
koláč pro sezonní ovoce,
sezonnirecepty,
sezónní vaření,
sezonni buchta tvaroh,
kolač z pekla,
jablková buchta z hery,
sezoní recepty,
kolac z hery a ovoce,
kolač sezoní ovoce,
sezonní pečení,
luxusní meruňkový koláč,
sezonni ovoce recepty,
sezonnireceptz,
sezonni recept,
sezónní ovoce léto
Suroviny:
tuk hera,
cukr moučkový,
vejce,
mouka polohrubá,
tuk,
mouka hrubá,
tvaroh měkký,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vejce,
jahody
Komentáře (5)