Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Ostružiny dozrávají v druhé polovině léta - sladší odrůdy jsou oblíbené k přímé konzumaci, kyselejší zpracujeme do džemů, marmelád a různých moučníků. Oblíbené je také využití do mixovaných koktejlů, pohárů nebo ke zdobení kaší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ostružiny ve sladké kuchyni
Ostružiny jsou vhodné do kynutých knedlíků nebo na posypání kynuté buchty, kterou pečeme na plechu. Pokud se nám jich na zahradě urodí více, snadno si je zmrazíme pro pozdější použití. Často je kombinujeme s jiným, příjemně sladkým a jemným ovocem (např. hrušky, banány, hroznové víno), které je barevně odlišné.
S kypřícím práškem
Ostružiny používáme, stejně jako další druhy letního ovoce, na posypání rychlých moučníků, ale protože jsou kyselejší, nedáváme jich velkou vrstvu a více je přisladíme. Velké plody raději ostrým nožem rozkrojíme na půlky.
Nepečené dezerty a moučníky
Ostružiny rádi používáme do nepečených dezertů, ale musíme počítat s jejich kyselostí a s tím, že některé odrůdy v sobě mají výraznější semínka. K vyzkoušení nabízíme jogurtový nepečený dort, tvarohovo-pudinkové poháry s rýží a ostružinami nebo ostružinové nanuky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Ostružinová povidla jsou krásně hustá, sladká i bez cukru, jen se musí delší dobu vařit. A při správném skladování vydrží několik let
Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Velký přehled nepečených zákusků a dezertů. Někdy k sladké dobrotě stačí tak málo!
Komentáře