Vynikající zeleninová polévka minestrone podle Pavla Drdela: Použijte klidně starší zeleninu, radí šéfkuchař
Hrachová polévka s párkem podle ČSN: Její chuť vylepšuje mletá paprika a příjemně voní po majoránce a česneku
Lída Baarová měla ráda chlebíčky od Paukerta, později hladověla a jedla jen tři jablka denně, aby měla dokonalou postavu
Mrkvové minikoláčky s povidly: Díky mrkvi jsou nádherně vláčné, úžasně jemné i přirozeně nasládlé a chutnají božsky
Tvarohové taštičky plněné marmeládou: Jemné těsto v kombinaci s marmeládou lahodně chutná a rozplývá se na jazyku
Halušky ze Slezska: Pro dokonalou chuť stačí jen pár ingrediencí a křupavá slanina se smaženou cibulkou, brynza není potřeba
Sedm rad na ten nejlepší domácí sulc: Maso je třeba dlouho vařit a sbírat pěnu, pevnou konzistenci zaručí správná doba chlazení
Staročeská uhlířina: Jednoduché jídlo z brambor a nočků chutná i dnes, slanina a kysané zelí přinesou další rozměr chuti
Jak správně smažit koblihy? Úspěch zajistí vysoká vrstva vhodného tuku, jeho správná teplota, ale i pečicí papír a další fígle
Lahodné palačinky ze zakysané smetany: Nadýchanost jim dodá i jedna netradiční ingredience a těsto potřebuje odležet
„Březen vlhký, rmutný – sedlák smutný“ či „O svatém Řehoři mrazy vše umoří“ aneb Lidové pranostiky na březen
Mini Pavlova: Vynikající podoba klasiky ve zmenšené podobě. Naplňte ji šlehačkou a ozdobte ovocem, bude luxusní
Jak nejlépe naklíčit semínka: Řeřichu si snadno vypěstujete ve vatě. Klíčit můžete i fazole a další mikrozeleninu
Sedlácká bída: Obyčejné jídlo z různých zbytků „co dům dal“ luxusně chutná a typickou vůni mu dodá aromatický libeček
Cibulačka francouzská, nebo česká? Liší se osmažení cibule, Francouzi přidávají koňak, v české je jíška a chuť oběma dají bylinky
Pečená husokachna nadivoko: Šťavnatá a voňavá pečínka potřebuje dobře ochutit, odležet v chladu a péct při nižší teplotě
Krátce podušená kapusta překvapí jemnou chutí a křupavostí. Stačí zvolit vhodné koření a dusit ji tu správnou dobu
Kulajda jako od maminky: K dokonalé chuti nesmí chybět dostatek voňavých hub, hustá smetana a výrazný kopr
Rajská omáčka s hovězím masem: Čerstvá rajčata nebo kvalitní pyré a správně provařené koření jsou zárukou božské chuti
Sedm nápadů, jak si zamilovat kapustu: Vyzkoušejte křupavé chipsy, použijte ji místo lasagní nebo připravte výborné pesto
Jak dlouho vařit houby do polévky? Čerstvé až půl hodiny, mražené kratší dobu, sušené je třeba předem správně připravit
Nejlepší jídla z brokolice: Skvěle chutná zapečená se sýrem, výborný je šťavnatý karbanátek i vydatná polévka
Přátelské kotletky: Křehké a šťavnaté maso s křupavou kůrčičkou potřebuje před pečením správně ochutit a dobře orestovat