Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V troše vody rozmícháme droždí, lžičku cukru a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. (Můžete ale z 60 g vody, droždí, 1/2 lžičky sladěnky a 80 g mouky udělat omládek a nechat ho 45 minut nakynout.)
Krok 2: Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozdělíme na 10 kusů, každý rozválíme válečkem, dáme náplň a dobře zabalíme. (Balit jde výborně, těsto lepí pouze samo k sobě, takže podložka i ruce zůstanou čisté.)
Krok 3: Remosku buď vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme.
Krok 4: Necháme nakynout, pak zapneme remosku a asi 30-35 minut pečeme.
Krok 5: Mírně prochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
Moje poznámka
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo
el.mencl před 10 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 11 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 12 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 12 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
buchty z remosky,
honzovy buchty,
honzovy buchty z remosky,
kynuté buchty v remosce,
buchty do remosky,
buchta z remosky,
remoska recepty,
peceni buchet v remosce,
honzovy buchty s tvarohem,
čím zahustit tvaroh do buchet,
recepty v remosce,
honzovy buchty recept s tvarohem,
honzovy buchty recept,
buchta do remosky,
kynuté buchty z remosky,
remoska buchty,
vaření v remosce,
pečené buchty,
ceske buchty v remosce,
honzovy buchty do remosky
Suroviny:
voda,
sádlo,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
tvaroh,
vejce,
cukr,
pudink bez vaření
Komentáře (88)
Cathleen, tebe patrí chvála!
Jinak, tohle je nejlepší těsto i na jablečný závin, už jiný ani nezkouším.
Kdo by to řek
Mám asi šedesátiletou remosku po mé rodičce (tehdy stála asi 1/10 měsíční mzdy)
Buchty peču bez nadkrývání a jsou OK
No, kdo by to řek, že letitá "babička" je furt lepší než teflonem potažená mladice, že
Teflonky jsou fantastické, že se dobře čistí, ale ani mně v ní nejde upéct dobrá buchta, lité řezy nebo správně chleba tak, jako v hliníkové
cathleen:
Tak abys je neměla svrchu už připálené a zespoda ještě syrové.....peklas už v ní někdy buchtu nebo buchty?
Jo jinak já buchty teda nikdy nepropichuju
Holky, moc vám všem děkuju za fotečky!