Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančová buchta

Tradiční buchtu můžeme připravit i v netradiční chuti. K tomu nám poslouží pomerančová šťáva, kůra a také zapékané müsli, které bude v těstu příjemně křupat. O vláčnost těsta se pak postará tvaroh a smetana. Ideální moučník na léto.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andula

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Toto množství je na plech 30x35cm, výška 3,5cm.

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 930 kJ /
5 002 kcal
Bílkoviny88,84 g
Tuky199,68 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 813 mg
Sodík 470 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy703,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, tvaroh, smetanu a šťávu z pomeranče. Krok 2: Nakonec přidáme mouku smíchanou s kůrou, práškem do pečiva, müsli a meruňky. Krok 3: Pečeme 28-30 minut na 170 °C v předehřáté troubě.

Zveřejněno 16. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gn86

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gn86

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Müsli jsem dala čokoládové a meruňky z kompotu. Buchta byla rychlá a výborná, moc nám chutnala. A chválím napsaný recept. Jasně. stručně, výstižně. :yes::yes::yes:

Naprosto famózní! Rychlý, dobrý, krásně barevný moučník. CHVALÍM autorku i buchtu! :yes:

Andělko,osvědčilo se mi taky mockrát,že takové to zbytkové jídlo je mnohdy nejlepší:yes:
fotky mi taky dlouho nešly,strávila jsem nad tím dlouhé chvíle,ale nakonec se zdařilo,takže vydrrrrž:-)):-K

A určitě to není špatný nápad, když není váha. Když se může dělat na hrníčky, tak proč ne na ml;-) Moc hezký recept;-):yes:

taky vsechno delam na "ml", protoze nemam vahu ale jen odmerku. Je to snazsi a prakticke :-D

Suvicka, neeee, ja vsechno delam v ml :-) Zadny preklad neni treba ;-)

Prosim te Andulko, nechci v zadnem pripade rypat, ale 250 ml cukru si mam prelozit jako 250 g cukru? Totez jeste u mouky. Je tak, ze? Mozna by to chtelo opravit. Jinak posilam 3. bodika.:yes::-K

já mám velice ráda moučníky s citrusovými šťávami určitě zkusím. ale nejsem si jistá s tím müsli moje rodina to moc nemusí připadají si potom jak veverky. ale já si poradím uděluji 1+

Tématické fráze:
pomerančová buchta, buchta s pomerančem, buchta z pomerančů, buchta s pomeranči, buchta z pomeranče, pomerančová buchta recept, recept na pomerančovou buchtu, buchta s pomerančů, pomerancove buchty, pomeračová buchta, buchty s pomerančem, pomerančová buchta, buchta s pomeranče, recepty pomerančová buchta, buchta pomeranč, recept pomerančová buchta, pomerančová buchta bez vajec, buchta pomerancova, buchta s pomerancema, buchta pomeranče

Suroviny:
vejce, cukr, olej, tvaroh plnotučný, smetana zakysaná, šťáva pomerančová, mouka polohrubá, kůra pomerančová, prášek do pečiva, müsli, meruňky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu