Osso buco
Hovězí nebo telecí kližka s kostí (osso buco = kost s dírou) je vynikající na dušení. Zkuste skvělé osso buco po italsku, dušené v zeleninové omáčce s vínem a na závěr posypané bylinkami, kterými vytvoříte onu proslavenou tečku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 821 kJ / 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,94 g |
Tuky | 43,26 g |
Vláknina | 7,76 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 23,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Osso buco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XOB
Moje poznámka
Osso buco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XOB
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 10 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 18 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 30 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
osso buco,
osobuko,
osobuko recept,
kluci v akci ossobuco,
osso buco recept,
osobuco,
ossobuco recept,
osso buco kluci v akci,
ossobuco,
osso bucco,
osobuko recepty,
ossobuco recepty,
osso buco recepty,
hovězí osobuko,
osobuko kluci v akci,
recept na ossobuco,
recept na osso buco,
recept na osobuko,
hovězí osobuko recept,
oso buko
Suroviny:
kližka hovězí s morkovou kostí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
cibule,
máslo,
rajče drcené,
víno bílé,
vývar hovězí,
petrželka,
kůra citronová,
česnek
Komentáře (48)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jako důkaz přidávám i fotku
...kudrnka že je lepčččí?
Pro svou hrubost leda tak na protažení "trubek"
...ááá nééébóóó v případě nouze nejvyšší, nedostává-li se petržílky plocholisté, tak nanejvýš na ozdobu...
***
Přijde mi, že konečně i v české kotlině kudrnka, chválabohu, už není in