Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky se salámem a nivou

Malé rohlíčky z kynutého slaného těsta jsou plněné plátky šunky, suchého salámu a klínkem plísňového sýra. Ať je připravíte ke svačině, nebo jako součást pohoštěn, jejich náplň bude pro vaše strávníky překvapením.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 36 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 104 kJ /
3 371 kcal
Bílkoviny72,83 g
Tuky170,29 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 522 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy378,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme mléko, olej, mouku, cukr, sůl, droždí a použijeme program "Těsto". Krok 2: Troubu včas zapneme nahřát na 190 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme zhruba na 5-9 dílů, (záleží na tom, kolik a jak velkých rohlíčků chcete mít). Krok 4: Všechny kusy těsta rozválíme na kola, která rozdělíme na 4 díly. Na každý díl dáme šunkový salám, kolečko suchého salámu a klíneček Nivy. Od širší strany zatočíme a pokládáme na pečicí papír. Krok 5: Rohlíčky pomažeme žloutkem, posypeme kmínem a necháme už jen krátce kynout (cca 10-15 minut). Pak upečeme do zrůžovění při 190 °C asi 15-20 minut, podle velikosti rohlíčků.

TIP: Rychlé a snadné tvarování menších rohlíčků

Zveřejněno 24. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOLl

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOLl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (91)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jani dnes rohlíčky opět pekla...výborné :yes: přidala jsem foto jestli nevadí..:-);-)

mika59: Rozhodně nevadí!!! Díky moc!! :-8

mika59: Díky;-). Jen ta moje vyzáž by mohla být jiná-myslím rohlíčků :-D

Pekla jsem už po několikáté,nemají chybu.Dovolila jsem si přidat foto.

Erinka: děkuji, to mám radost :-)

Dnes jsem je pekla na oslavu maminčiných narozenin, kluci pomáhali mazat a solit. Jsou výborné:-p

Janako: Děkuji :-)

Moc dobré rohlíčky, s těstem se opravdu krásně pracovalo. Dávám bodíky :yes::yes:

Jitule-cibule: Děkuji :-) Na ty štrůdly jsem zvědavá :-)

Jani, to vyzkouším, vypadá to skvěle :yes: :yes:, dělám jen "slané štrúdly" - asi ten recept hodím pak i sem ;-).
Přidávám bodíky (3x)
:-)

Parádníí, povedlo se! Také jsem těsto zadělávala bez pekárny: Do trochy vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala cukr a zaprášila moukou. Po vzdejítí jsem kvásek přidala k mouce, zbytku mléka, přidala i olej a sůl...pak jednoducho propracovala. S těstem se pracovala moc pěkně. Po ochutnání jsem spokojena, jen bych přidala ještě trochu soli, asi moc solím:-* :yes:

vvvercaaa: díky:-)

Rohlíčky naproto užasné a jak se krásně pracovalo s těstem:-) skvělý recept:yes:

;-)dneska jsem upekla jsou výborné:yes::yes:s těstem se pracuje perfektně:-*posílám 30 bod a dovoluji si přidat fotky, kdyby vadily tak je smažu;-);-)

Jana Remkova::-D:-Daspoň jsem je vytáhla ze šuplíku;-)a pěkně opráším:-Da udělám a se...u:-D:-D:-D:yes:

rebeka: No vidíš, jak nic nevidíš!!:-D To už je rebi staré 2 roky;-)

tolik pochvalných referencí,krásných fotek;-):yes::-K:-K a mě to uteklo:-//okamžitě a střelhbitě ukládám a prisámbačku:-D:-Dco nejdřív udělám:-D:-D:yes::yes:

www.toprecepty.czrohlíčky peču již několik let, vynikající jsou s pikantní klobásou a balkánským sýrem, nebo s klobásou a kysaným zelím.

Tak jsem je dnes upekla,jsou vynikající! Dávám bodíka a přidala jsem fotečku!:-D Mnami,mnami!!!:-p:-p:yes:

jirka66 jééé, co to meleš?:-O Máš je hezčí, než já:-)):-D, ale není to jen o vzhedu, je to o chuti sníst je!!;-)

Rohlíčky pdle tohoto receptu jsem pekl už několikrát , ale teprve dnes se mi je podařilo vyfotit:-):-D:-DJinak plně souhlasím, že miznou s tácku neskutečnou rychlostí. Dovolil jsem si přidat foto. Bohužel mám stále problém s motáním rohlíků tak je jasné, že se ani nepřibližuji k výtvorům zkušených rohlíkářek na topkách:-(

Gabina jééé, díky, jsou zase trochu jiné, ale moc hezké!!:-)

Tématické fráze:
rohlicky s nivou, rohlíčky plněné nivou, slane rohlicky s nivou, slané pečivo s nivou, kynute rohlicky s nivou, slane rohličky plnene nivou, salámové rohlíčky, plněné rohlíky se salámem a sýrem, rohlíčky plněné salámem, rohlicky z listoveho testa, plněné rohlíky salámem, recepty s nivou, slané rohlíčky z listového těsta, rohlíčky plněné salámem a sýrem, plněné rohlíčky bez droždí, rohlíky s nivou, plněné rohlíčky s nivou, anglické rohlíčky, pečivo s nivou, rohlíčky

Suroviny:
mléko, olej, cukr, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, salám šunkový, salám vysočina, sýr niva, žloutek, kmín celý

Přidat fotografie receptu