Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme ji vychlazenou, s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.
Suroviny pro 1 dávka
na 5-6 krajíců
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 069 kJ / 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 43,05 g |
Vláknina | 15,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 66,69 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q957
Moje poznámka
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q957
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 20 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 12 minutami
Výborné lasagne
Hansenka před 19 minutami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 20 minutami
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 29 minutami
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 44 minutami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 56 minutami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Míša řezy
Alena Kovarova před 1 hodinou
Květáková polévka
vaclavtrnka2010 před 2 hodinami
Tématické fráze:
pomazánka z pohanky,
pohanková škvarková pomazánka,
pohanková pomazánka,
jak správně uvařit pohanku,
škvarková pomazánka z tofu,
pohanka recepty,
pohanka pomazánky,
tatarák z pohanky,
pomazánky z pohanky,
pohanková pomazánka škvarková,
pohanka pomazanka,
rostlinné pomazánky recepty,
falosna skvarkoba pohankova natiwrka,
rostlinná škvarková pomazánka recept,
rostlinná pomazánka recept,
recepty na rostlinné pomazánky,
pomazankazpohanky,
falašná škvarková pomazanka,
pomazanka s pohankou,
rostlinné pomazánky
Suroviny:
pohanka,
vývar masový,
cibule,
olej,
česnek,
hořčice,
olej,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
okurky sterilované
Komentáře (71)
Měla jsem nachystaný celozrnný chleba na pomazání, ale měla jsem už hlad, tak jsem chleby snědla s máslem a rajčaty, udělala si pohanku a co myslíš: snědla ji jen tak teplou, fakt skoro jako prejt (který téměř nejím)
Je to vážně děsně dobré, chválím a udělám znova, třeba stihnu namazat
A možno mám nejakú inú pohánku - sparená a pod perinu schovaná nevstrebala všetku vodu, takže som dala na sporák a chvíľu ešte varila.
Zatímco A) dodatečně přidaný olej bezezbytku pojmulo, tak B) si se sádlem (zatepla) moc nevědělo rady a tuk z části zůstal na povrchu (i na foto je B) lesklejší)
Mimochodem, nemám dojem, že respektuješ přání administrátora.
Ba ne, něco takového se vymyslet nedá... o něčem takovém se může akorát zdát v těch nejstrašidelnějších snech...
Respektuji přání administrátora a k názvu rcp se nevyjadřuji…
A)
Uvařeno podle receptu. Už po pár minutách byla pohanka měkká a než se všechna voda vyvařila, tak na máčku nebyla asi proto, že se jen tak rozvařit nenechá.
Můj „tyčák“ si ani neškrtl a prý by rád viděl toho kolegu, který si s tou hmotou poradil…
Nevím, zda to byl jen dojem, ale přišlo mi, že A) bylo vodovější než B)
B)
Pohanka pouze spařená a pak uložená v teple;
byla pevnější než podle A)
Místo olivového oleje použito vepřové sádlo. No, koho by napadlo cpát do škvarků EVOO, že.
Ve finále jsem oba produkty smíchal, část slupl s chlebem a část jen tak se salátem z rajčat a poupat denivky.
*****
Mně to vůbec nepřišlo jako škvarková pomazánka, ale daleko víc jako zabíjačkový prejt… a možná, až budou paraši (valašský výraz pro zlobivá děcka) o prázdninách přecpaní masem, tak do nich naláduji tady totok...