Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadné zapečené brambory

Zapékaná jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Příprava zabere minimum práce a času a zužitkujete do nich zbylé kousky uzenin, sýrů a zeleniny. Snadné zapečené brambory se šunkou, sýrem a paprikami jsou zapékané se smetanou a vykouzlíte je během hodinky.

Hodnocení receptu je 4,0 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LenaT LenaT

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

pekáček o velikosti 30 x 20 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 569 kJ /
2 048 kcal
Bílkoviny56,25 g
Tuky134,80 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 382 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,75 g
Sacharidy143,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Šunku a slaninu nakrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme nahrubo. Krok 2: Troubu předehřejeme na 200 °C. Pekáček vymažeme máslem. Krok 3: Plátky brambor naskládáme na dno pekáčku a posypeme je kořením na americké brambory. Na brambory rozprostřeme směs uzenin, sýra a paprik a přikryjeme další vrstvou brambor. Opět posypeme kořením a stejným způsobem pokračujeme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvu by měly tvořit brambory. Krok 4: Celou směs zalijeme smetanou. Krok 5: Pekáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova asi 45 minut (nebo podle potřeby).

TIP: 19 oblíbených pokrmů z jednoho pekáčku

Zveřejněno 12. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadné zapečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Rgq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadné zapečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Rgq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lenko, já je dělám... Minulý týden jsem dávala recept ;-):-)

Drobek: ani me nenapadlo, ze by se neco takoveho na slovensku neprodavalo. Besamelem to je mozne nahradit, ale jak rikas, to by uz vubec pro zacatecniky nebylo...neznam nikoho, kdo by delal zapekane kobzole s besamelem:-))

:-p hned bych si to dala :yes:

:-p Pro zahraniční čtenáře, kde není k mání směs v prášku na zapékané brambory bych doporučil bešamel smíchaný s kořením.
To nijak u mně nesnižuje recept, jen podotýkám, i když to už pak není pro začátečníky, kteří asi ani nevědí co to je, jak už se mi jednou stalo. A bod přidám, samozřejmě.:-K

Tématické fráze:
zapečené brambory, snadné recepty, zapečené pražské brambory, zapečené brambory s brokolicí, zapečené brambory recept, recepty z brambor, recepty zapečené brambory, zapecene brambory teplota, recept zapecene brambory, rychlé zapečené brambory, nejlepší recepty z brambor, lehké zapečené brambory, zapečené brambory recepty, zapékané brambory recept, recept na zapečené brambory, zapečená brokolice s bramborem, francouzské zapekané brambory, lehké zapékané brambory, zapečené brambory pro začátečníky, brambory recept

Suroviny:
brambory, smetana ke šlehání, šunka, slanina, paprika, sýr, koření na americké brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu