Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 514 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,95 g |
Tuky | 18,20 g |
Vláknina | 3,54 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 3,62 g |
Sůl | 9,19 g |
Sacharidy | 22,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky si uvaříme, důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do mísy si smícháme žloutky a mléko, přidáme pokrájené jazyky, rozmačkaný česnek, vegetu, prášek do pečiva, petržel, osolíme (vegeta je slaná, ať nepřesolíte), opepříme a dáme tolik mouky, aby vzniklo těstíčko.
Krok 3: Nakonec jemně zamícháme sníh z bílků, které nám zbyly.
Krok 4: Řízečky bereme malou naběračkou, nebo lžící, dáváme do horkého oleje a smažíme po obou stranách jako řízky.
Zveřejněno 23. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jazýčkové řízečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2ng
Moje poznámka
Jazýčkové řízečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2ng
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 1 minutou
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 37 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřový jazyk jak oloupat,
vepřové jazyky,
jak vyudit jazyk,
jak oloupat vepřový jazyk,
jak vyudit vepřový jazyk,
jak oloupat jazyk,
syrový hovězí jazyk,
oloupat veprovy jazyk,
recept na syrový hovězí jazyk,
řízečky z hovězího jazyka,
vepřový jazyk recept,
jak chutná vepřový jazyk,
vepřové řízečky,
hovězí jazyk syrový,
syrový hovězí jazyk,
syrový hovězí jazyk recept,
vyuzený veprový jazyk,
syrový vepřový jazyk,
řízečky z vepřového jazyka,
jak vyudit hovězí jazyk
Suroviny:
jazyk vepřový,
česnek,
vejce,
mléko,
vegeta,
sýr nastrouhaný,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
petrželka,
pepř,
sůl
Komentáře (10)
Papričko, já ani nevím k čemu bych to přirovnala, prostě maso v těstíčku, nám to chutnalo moc a jazyk je opravdu velmi dobrej a celkem levnej, proti všemu masu tady.
Syrové jazyky mají 100% v Kauflandu, teď jsme přijeli z nákupu a opět sem si je koupila-balení je po 2 kusech.
Díky, že se Vám nápad líbí
Jinak se mi ten nápad líbí, protože cokoliv má tvar podobný řízku, tak má u nás zaručený úspěch.