Uzená žebra - prostě jen uvařená
Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 205 kJ / 2 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,00 g |
Tuky | 200,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žebra opláchneme, nařežeme podél kostí na menší kousky a vložíme do papiňáku.
Krok 2: Zalijeme do poloviny studenou vodou, přidáme koření a dáme na cca 20-30 minut vařit.
Krok 3: Podáváme s přílohou dle chuti.
Zveřejněno 22. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkWy
Moje poznámka
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkWy
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 23 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 23 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno 17. 10. 2025 17:30:31
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno 17. 10. 2025 17:28:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 19 minutami
Hovězí guláš
dejvi01 před 22 minutami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 31 minutami
Čokoládová bábovka
ulrivhv před 46 minutami
Pórková polévka s bramborem a kroupami
poirotka před 56 minutami
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 2 hodinami
Kysané zelí do sklenic
kacaba10 před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
skavera před 3 hodinami
Strouhané mrkvové řezy se špaldovou moukou
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
uzená žebra,
jak dlouho vařit uzená žebra,
uzene zebra,
uzená žebra recept,
impost,
masna impost,
jak dlouho varit uzene kosti,
jak uvarit uzene zebra,
uzena zebirka varena,
uzená žebra v papiňáku,
vaření uzených žeber,
impost otrokovice,
uzená žebra cena,
recept uzena zebra,
uzene zebro,
impost masna,
uzená žebírka,
jak vařit uzená žebra,
uzeny zebra,
žebra v papináku
Suroviny:
žebra uzená,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření
Komentáře (32)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Já dala za ty uzený vepř.ocásky 95,-za kg.Tak nevím zda je to cena úměrná.Ještě jsem je nikdy nekupovala.
Psala jsem Ti os.vzkaz - asi současně s Tvým komentářem.
ta masna v Jesenici je fakt dobrá, tahle, co jsem objevila, je v Kunraticích hned u kruháče - od Jesenice kousek, nevím, ze kterého směru tam jezdíte...
Světlanko, já jsem objevila úžasnou masnu, kde je mají pořád spolu s uzenými ocásky, jazykem a ostatními masovými vymoženostmi, které v supermarketech ani neznají
Pro neregistrovaného X
Pro Isahu+1