Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocno-šlehačkové řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 123 kJ /
3 136 kcal
Bílkoviny63,47 g
Tuky145,24 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 461 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy390,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce si oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu. Krok 3: Mouku smícháme v misce s práškem do pečiva a přesyjeme do žloutků. Krok 4: Vymícháme těsto do kterého přidáme postupně sníh z bílků. Krok 5: Plech si vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a dáme do trouby upéct na 180st tak dlouho dokud se těsto nebude lepit na špejli. Krok 6: Po vychladnutí rozkrojíme na dvě placky. Krok 7: Krém : šlehačky ušleháme se ztužovači a vanilkovými cukry. 1/4 odděláme stranou a dáme do lednice. Zbylou šlehačku smícháme s kokosovým jogurtem a potřeme polovinu korpusu. Krok 8: Kiwi si nakrájíme na malé kostičky poklademe na krém a posypeme rybízem. Krok 9: Na to položíme druhou půlku korpusu a přitiskneme.Na vrchní díl si naznačíme velikost řezů.Z lednice vyndáme zbytek ušlehané šlehačky a smícháme s kiwi jogurtem. Touto šlehačkou pak ozdobíme řezy podle vlastní fantazie, poklademe ovocem a posypeme kokosem.

Zveřejněno 23. 7. 2010

Poznámka autorky lemarti

K inspiraci na tyto řezy mi pomohlhttp://www.toprecepty.cz/recept/12063-maminciny-re...tento recept.Díky Leni snad se nebudeš zlobit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocno-šlehačkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XrGV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocno-šlehačkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XrGV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ty si rozená cukrářka :-) fotečky úplně nádherné :yes: jistý bod :yes:

Lenko, tak to je paráda!!!! Takové moučníky miluji..nádhené fotky:yes::yes:+9

Leni, moc pěkné aktuální letní řezy, posílám 7. bodík :-p:yes:

:-O:-O:-O:-O:-O:-O já se picnu!!! To je fakt krása a ty zasloužíš bod a je mi fuk, jestli někdo bude komentovat, že tady slintáme:-!:-)):-D:yes::yes::yes::yes::yes:

Teda Leničko máš to překrásné!!!:-O;-)To musí být veliká dobrota!!:-p:-p A ty fotky prostě náááááááááádhera!:-K Zasloužený bodík pro tebe!:yes::yes::yes::yes:

Tolik hodin:-Otaková dobrota:-O:-pnedělejte mi to Topíci;-(
Nejsem moc na sladké,ale úplně cítím tu chuť:-8:-K+1:yes::yes:

šmankote, lemarti, co mi to děláš????:-p:-p:-p tomu říkám pastva pro oko i pro jazyk ;-):yes:+

Krásné fotky...:-p

Tématické fráze:
šlehačkové řezy s ovocem, slehackove rezy, rezy s konakovym a slehackovym kremem, šlehačkový krém s želatinou, top recepty slehackovy rezy, řezy se šlehačkou a ovocem, šlehačkové moučníky, řezy s ovocem a šlehačkou, šlehačkový krém s jogurtem, šlehačkové řezy s želatinou, šlehačkový krém s ovocem, šlehačkové řezy recept, top recepty slehackove rezy, slehackove rezy se zelatinou, šlehačkové řezy recept, slehackovy krem se zelatinou, šlehačkový zákusek, rezy se slehackovym kremem, řezy šlehačkove, šlehačkové řezy s kokosem

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, voda, olej, šlehačka, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový, jogurt kokosový, rybíz, kiwi, jogurt kiwi, kiwi, rybíz, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu