Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky z mikrovlnky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jafin

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 531 kJ /
1 800 kcal
Bílkoviny77,54 g
Tuky34,41 g
Vláknina13,95 g
Cholesterol 801 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,29 g
Sacharidy288,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušleháme sníh. Krok 2: Pět čtvrtlitrových hrnečků pečlivě vymažeme máslem. Krok 3: Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Krok 4: Osolíme rohlíky, přidáme žloutky, mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Krok 5: Nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Krok 6: Těsto vlijeme do hrnečků tak, aby sahalo přibližně do dvou třetin - knedlíky vyběhnou. Krok 7: Hrnky dáme do mikrovlnné trouby a vaříme při výkonu 700W 10-12 minut (můžeme během vaření vyzkoušet špejlí, jestli už nejsou hotové). Krok 8: Vyklepneme knedlíky z hrnečků a rozkrájíme pomocí nitě

Zveřejněno 15. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky z mikrovlnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Takže dneska jsem knedlíky dělala..prvni várka poněkud trvdé;-(...ale poté jsem snížila teplotu i dobu varu a fakt dobrý :-p:-))proto přikládám fotečku:yes:

:yes::-Kvynikající

Vyzkoušela jsem je, jsou rychlé a výborné - hlavně odpadá mytí velkých hrnců.Jiné už nebudu dělat:yes:

Dneska jsem je vyzkoušela.Ty kupované mi už lezou krkem a to dlouhé rozehřívání vody nemám ráda.Kdelíky jsou velmi jednoduché,rychlé a výborné.Půlku hrnků jsem jen vymazala a druhou půlku vysypala strouhankou dle Jikotky a přišlo mi,že ty jen vymazané šly ven lépe.Výborný recept.přidávám bodík.:yes:

:-8:-8

Dneska jsem je dělala,tenhle recept znám a mohu doporučit vymazat hrnečky sádlem a lehce vysypat strouhankou,jdou ven skoro sami:yes::-D

Tématické fráze:
knedliky v mikrovlnce, bramborové knedlíky v mikrovlnce, knedlík v mikrovlnce, bramborový knedlík v mikrovlnce, recepty do mikrovlnky, knedlíky v mikrovlnné troubě, bramborove knedliky z mikrovlnky, bramborový knedlík z mikrovlnky, vareni v mikrovlne troube, knedlík v mikrovlnce recept, recepty z mikrovlnky, knedlík v mikrovlnné troubě, knedlíky z mikrovlnné trouby, knedlík z mikrovlné trouby, knedlík v bábovce, knedlíky v mikrovlnné trouby, knedlíky v mikrovlné troubě, hrnkové knedlíky recept hruška, bramborové knedlíky v mikrovlnné troubě, knedlíky z mikrovlné trouby

Suroviny:
vejce, rohlík, mouka polohrubá, mléko, prášek do pečiva, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu