Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 088 kJ / 4 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,68 g |
Tuky | 201,96 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,37 g |
Sacharidy | 638,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny. Tuto práci nesmíme odbýt, protože čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější.
Krok 2: Poté postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku, promíchanou s kypřicím práškem.
Krok 3: Ovoce lehce poprášíme hladkou moukou.
Krok 4: Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný pekáč (nebo vyložený pečicím papírem) a poklademe ho pomoučeným ovocem.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na cca 180 °C zhruba 30 minut, tento čas je pouze orientační.
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZEr
Moje poznámka
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZEr
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 6 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 6 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 7 minutami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 28 minutami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 32 minutami
Africké kuře
Hypnos před 34 minutami
Šťouchané brambory
Benetka před 35 minutami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 55 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 57 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 1 hodinou
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 hodinou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 2 hodinami
Tématické fráze:
bublanina s ovocem,
bublanina,
recept na bublaninu,
bublanina recept,
recept na bublaninu s ovocem,
vynikající bublanina,
recept bublanina s ovocem,
výborná bublanina s ovocem,
recept na nadýchanou bublaninu,
vyborna bublanina,
recept bublanina,
nejlepší bublanina s ovocem,
nejlepší bublanina,
bublanina babica,
bublanina na plech,
jahodova bublanina,
dobrá bublanina,
jednoducha bublanina s ovocem,
bublanina recepty,
piškotová bublanina
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
prášek do pečiva,
ovoce,
mouka hladká,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (284)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jednoduchá a rychlá bublanina pro remosku
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Tisíceré díky!!!!
Dnes to není jako kdysi, když měli všichni jeden model pečicí trouby.
Myslím, že by velikost plechu, potažmo formy, měla být nedílnou součástí receptu.
Jen postrádám informaci o tom, na jak velký plech (rozměry) se množství ze 6 vajec hodí; případně na jak velkou dortovou formu (průměr) se hodí množství ze 4 vajec.
PS: zkoušela jsem i na korpus k dortu a naprostá paráda!
Prášek do pečiva je u mnoha receptů naprosto zbytečný - a u bublanin také....
Včéééra s višněmi...
50% ph. mouky jsem nahradil hladkou...
Subjektivně se mi bublanina jevila lepší
No, aspoň o 50%
Ale třeba to nebylo moukou, leč řáckou špetkou soli navíc, že
Dopisuji druhý den : dělala jsem na zkoušku z poloviční dávky a to byla hloupost,nezbyl ani kousek a já budu muset snídat chleba se sýrem
Ta dávka zde uvedená je na klasický plech (30 kousků); rozpeču při 175°C a dopékám při 150°C, celkem 25´ (nebo na špejli)
Dnes jsem pekl s marhulama
Mražený černý rybíz dávám již leta do koláčů, muffin i do ovocných knedlíků, "nerozblemcne se" a každý si myslí, že to jsou borůvky). Bublanina byla naprosto skvělá, mechová, dostatečně vysoká a hlavně rychle vyrobená! Stačili jsem jen ochutnat a dcera nám ji zabavila a tak se skoro celý plech poveze večer do Vídně. Děkujeme za úžasný recept!
vyzkoušela jsem už mnoho receptu na bublaninu,
ale Váš je ze všech NEJ NEJ.
Doporučuji všem.Martina
Jen tedy na tu dortovou formu bohatě stačí ze 3 vajec, tedy poloviční dávky a stejně je vysoká :) Bodík letí.
Ty vajicka s cukrem jsem slehala asi 10 minut / naprosto krasna a nadychana - konecne bublanina jakou jsem hledala. DIky moc za recept!!
Zahrála jsem si s barvičkama a udělala sem jednu vodnickou
přikládám foto...
Peta: Nevím jaký cukr dává autorka receptu, ale já dělala z krupice a povedlo se.
Příště přidám fotku, teď jsem to nestihla.
Jen příště dám možná o trošku méně cukru
3koda jen, že nám ta bublaninová sezona pomalu končí
Prosím o sdělení rozměru plechu na bublaninu. Děkuji Zdenka