Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 019 kJ / 3 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 218,00 g |
| Tuky | 94,00 g |
| Vláknina | 22,80 g |
| Cholesterol | 474 mg |
| Sodík | 3,70 g |
| Sůl | 9,24 g |
| Sacharidy | 396,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky a ořechy na hrubo nasekáme, na rozpálenou pánev nalijeme olej a hned přidáme koření, necháme zpěnit, přidáme maso a dobře orestujeme (5-10 minut podle velikosti pánve).
Krok 2: Přisypeme ořechy, zalijeme smetanou, osolíme a necháme 10 minut pozvolna vařit, až se smetana asi z poloviny vyvaří.
Krok 3: Na talíř položíme dva bochánky a přelijeme čtvrtinou masa s omáčkou.
Krok 4: Bochánky:
mouku promícháme s droždím, pozvolna přidáváme vodu, až vznikne tužší těsto. Dobře prohněteme, až je těsto vláčné a nelepí se, necháme asi 1 hodinu odpočinout pod miskou. Těsto rozdělíme na dva díly, polovinu těsta vytvarujeme do hranolku a na pomoučněném vále rozválíme na 2 mm silný plát, potřeme olejem, posolíme a posypeme pepřem dle chuti, těsto svineme do válečku, který rozkrojíme na 8 dílů. Složíme vždy dva na sebe a na prostředku zmáčkneme třeba kulatou vařečkou tak, aby nákroje byly na volných koncích (po uvaření mají tvar a díky pepři i strukturu šnečí ulity), necháme 20 minut odpočinout. Zatím stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto, do kastrolu s poklicí dáme asi 3 cm vody, pařáček a plátěný ubrousek, až se začne voda vařit, vložíme 4 bochánky a vaříme 10 minut, po vyjmutí ihned propícháme vidličkou, jinak ztěžknou.
mouku promícháme s droždím, pozvolna přidáváme vodu, až vznikne tužší těsto. Dobře prohněteme, až je těsto vláčné a nelepí se, necháme asi 1 hodinu odpočinout pod miskou. Těsto rozdělíme na dva díly, polovinu těsta vytvarujeme do hranolku a na pomoučněném vále rozválíme na 2 mm silný plát, potřeme olejem, posolíme a posypeme pepřem dle chuti, těsto svineme do válečku, který rozkrojíme na 8 dílů. Složíme vždy dva na sebe a na prostředku zmáčkneme třeba kulatou vařečkou tak, aby nákroje byly na volných koncích (po uvaření mají tvar a díky pepři i strukturu šnečí ulity), necháme 20 minut odpočinout. Zatím stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto, do kastrolu s poklicí dáme asi 3 cm vody, pařáček a plátěný ubrousek, až se začne voda vařit, vložíme 4 bochánky a vaříme 10 minut, po vyjmutí ihned propícháme vidličkou, jinak ztěžknou.
Zveřejněno 22. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí soté s pařenými bochánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14O0
Moje poznámka
Kuřecí soté s pařenými bochánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14O0
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 1 hodinou
Kokosové sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 14 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční panettone
Myska311 před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
martina.mickova88 před 2 hodinami
Jehněčí guláš
stanavokr před 4 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 5 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 11 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 12 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 12 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 12 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 13 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 14 hodinami
Tématické fráze:
čínské bochánky,
soté,
kuřecí soté,
kuřecí soté s těstovinami,
kuřecí soté recept,
těsto na pizzu z instantního droždí,
jemne kureci soté,
činske soté,
bochanky z mouky a vody,
bochánek čínský,
bochánky z mouky k masu,
kuřecí soté s čínskou zeleninou,
recept čínské bochánky,
maso na pepri ctyr barev,
¨drůbeží soté,
recepty kuřecí sote,
kuřecí maso na omáčku
Suroviny:
prsa kuřecí,
smetana,
ořechy vlašské,
koření kari,
sůl,
olej,
mouka hladká,
voda,
droždí instantní,
sůl,
koření čtyři pepře
Komentáře (12)
Bochánky som momentálne nerobila, vzhľadom k poznámke autorky som použila noky, ktoré som mala hotové. Ale určite ich urobím, pretože sa mi veľmi pozdávajú. Díky za recept.