Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 019 kJ / 3 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 218,00 g |
Tuky | 94,00 g |
Vláknina | 22,80 g |
Cholesterol | 474 mg |
Sodík | 3,70 g |
Sůl | 9,24 g |
Sacharidy | 396,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky a ořechy na hrubo nasekáme, na rozpálenou pánev nalijeme olej a hned přidáme koření, necháme zpěnit, přidáme maso a dobře orestujeme (5-10 minut podle velikosti pánve).
Krok 2: Přisypeme ořechy, zalijeme smetanou, osolíme a necháme 10 minut pozvolna vařit, až se smetana asi z poloviny vyvaří.
Krok 3: Na talíř položíme dva bochánky a přelijeme čtvrtinou masa s omáčkou.
Krok 4: Bochánky:
mouku promícháme s droždím, pozvolna přidáváme vodu, až vznikne tužší těsto. Dobře prohněteme, až je těsto vláčné a nelepí se, necháme asi 1 hodinu odpočinout pod miskou. Těsto rozdělíme na dva díly, polovinu těsta vytvarujeme do hranolku a na pomoučněném vále rozválíme na 2 mm silný plát, potřeme olejem, posolíme a posypeme pepřem dle chuti, těsto svineme do válečku, který rozkrojíme na 8 dílů. Složíme vždy dva na sebe a na prostředku zmáčkneme třeba kulatou vařečkou tak, aby nákroje byly na volných koncích (po uvaření mají tvar a díky pepři i strukturu šnečí ulity), necháme 20 minut odpočinout. Zatím stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto, do kastrolu s poklicí dáme asi 3 cm vody, pařáček a plátěný ubrousek, až se začne voda vařit, vložíme 4 bochánky a vaříme 10 minut, po vyjmutí ihned propícháme vidličkou, jinak ztěžknou.
mouku promícháme s droždím, pozvolna přidáváme vodu, až vznikne tužší těsto. Dobře prohněteme, až je těsto vláčné a nelepí se, necháme asi 1 hodinu odpočinout pod miskou. Těsto rozdělíme na dva díly, polovinu těsta vytvarujeme do hranolku a na pomoučněném vále rozválíme na 2 mm silný plát, potřeme olejem, posolíme a posypeme pepřem dle chuti, těsto svineme do válečku, který rozkrojíme na 8 dílů. Složíme vždy dva na sebe a na prostředku zmáčkneme třeba kulatou vařečkou tak, aby nákroje byly na volných koncích (po uvaření mají tvar a díky pepři i strukturu šnečí ulity), necháme 20 minut odpočinout. Zatím stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto, do kastrolu s poklicí dáme asi 3 cm vody, pařáček a plátěný ubrousek, až se začne voda vařit, vložíme 4 bochánky a vaříme 10 minut, po vyjmutí ihned propícháme vidličkou, jinak ztěžknou.
Zveřejněno 22. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí soté s pařenými bochánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14O0
Moje poznámka
Kuřecí soté s pařenými bochánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14O0
Nejnovější recepty
Meruňkový nákyp
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 23 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánová bábovka s jogurtem
Milusedrabkova před 2 minutami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
soumar99 před 5 minutami
Knedlík z hladké mouky (pro nás, žijící v cizině)
Tereziena před 1 hodinou
Hovězí po myslivecku v PH
monyss před 2 hodinami
Pudingová bublanina z 1 vejce
Markeeta před 3 hodinami
Klobásy se zelím
pavelcicha před 4 hodinami
Salát s cottage
SenBri před 5 hodinami
Roládky na špejli
anicka1 před 5 hodinami
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 7 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 7 hodinami
Tématické fráze:
čínské bochánky,
soté,
kuřecí soté,
kuřecí soté s těstovinami,
kuřecí soté recept,
těsto na pizzu z instantního droždí,
jemne kureci soté,
činske soté,
bochanky z mouky a vody,
bochánek čínský,
bochánky z mouky k masu,
kuřecí soté s čínskou zeleninou,
recept čínské bochánky,
maso na pepri ctyr barev,
¨drůbeží soté,
recepty kuřecí sote,
kuřecí maso na omáčku
Suroviny:
prsa kuřecí,
smetana,
ořechy vlašské,
koření kari,
sůl,
olej,
mouka hladká,
voda,
droždí instantní,
sůl,
koření čtyři pepře
Komentáře (12)
Bochánky som momentálne nerobila, vzhľadom k poznámke autorky som použila noky, ktoré som mala hotové. Ale určite ich urobím, pretože sa mi veľmi pozdávajú. Díky za recept.