Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné pomerančové bábovičky se sirupem

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Suroviny

Porce: 6 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 618 kJ /
2 777 kcal
Bílkoviny44,71 g
Tuky16,46 g
Vláknina12,09 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy606,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 180°C a formy na bábovičky vymažte tukem a vysypte moukou (pokud máte teflonovou formu, vymazávat jí nemusíte). Krok 2: Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl a zamíchejte. Krok 3: V jiné míse dobře promíchejte kokosovou smetanu, pomerančovou šťávu, mléko, vodu a vanilkový extrakt. Krok 4: Obě směsi spojte a lehce promíchejte. Krok 5: Naplňte formičky a pečte 25 - 30 minut (pokud máte černou teflonovou formu, dobu pečení zkraťte na 20 - 25 minut). Krok 6: Zatímco se bábovičky pečou, připravte sirup. Krok 7: Vodu s cukrem dejte do rendlíku a zahřívejte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí a směs lehce nezhoustne. Krok 8: Poté sundejte z ohně a vmíchejte pomerančový džus. Krok 9: Jakmile vyndáte bábovky z trouby, ještě ve formičkách je lehce na několika místech propíchejte špejlí a přelijte asi polovinou sirupu. Krok 10: Před vyjmutím z formiček nechte bábovky ještě 10 minut chladnout, poté je nechte plně vychladnout na pečícím roštu. Krok 11: Podávejte se zbylým sirupem, kousky pomeranče a čerstvou mátou.

Zveřejněno 11. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPo6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPo6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Veganotic: Díky za vysvětlení, líbí se mi to :yes:

Je to sice kalorická bomba ale vypadá nááádherně:yes:

Veganotic 11. 8. 2015 11:22
Kokosovou smetanu získáme z plechovky s kokosovým mlékem. Kdybychom rovnou použili její obsah, bude obsahovat i kokosovou vodu, tj. bude méně tučná. Když dáme mléko předem ztuhnout, vyseparuje se právě tučnější smetana, kterou použijeme.

Jaký smysl má dávat ztuhnout kokosovou smetanu, kterou pak smícháš s ostatními přísadami, píšeš - dobře promíchat - ale pokud to chci dobře promíchat, nemůže být smetana ztuhlá. Upřesni, prosím, díky ;-)

Tématické fráze:
teflonová forma na bábovičky, bábovičky recept, bábovičky pomerančové, pomeranřové bábovičky, vymazávat teflonovou bábovku?

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, prášek do pečiva, mléko kokosové, šťáva pomerančová, mléko sojové, voda, extrakt vanilkový, sůl, cukr, voda, šťáva pomerančová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu