Pomerančové bábovičky z tvarohu

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 36 názorů

Suroviny

500 g měkkého tvarohu
20 g práškové želatiny
200 ml mléka
100 g cukru
2 pomeranče
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu vsypeme do mléka, necháme 20 minut bobtnat.

  2. Mezitím do misky dáme tvaroh, cukr, šťávu z 1 pomeranče a trochu nastrouhané kůry. Druhý pomeranč nakrájíme na malé kousky a vmícháme do tvarohové hmoty.

  3. Mléko s želatinou zahřejeme ve vodní lázni, až se želatina rozpustí. Nesmí se vařit! Nalijeme do tvarohové hmoty a důkladně promícháme.

  4. Formičky vyložíme kousky pomeranče - snažíme se trochu ozdobně, mně to moc nevyšlo :-) - a hmotu nalijeme stejnoměrně do všech.

  5. Dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout.

  6. Při podávání na chvilku vložíme formičky do horké vody a vyklopíme.

Poznámka

Inspirováno receptem z Velké kuchařky Viléma Vrabce

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomerančové bábovičky z tvarohu

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Aničko, moc děkuju:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Andri máš to opět nádherné:-p+21:-K:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    mysulka:Leni děkuju:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p pěkné:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:To by se ale za totáče hodilo:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    1974andrea: No a ta moje navíc pracuje ve velkoobchodě ovoce-zelenina..

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:Asi chtěla abyste byli všichni zdraví:-D:-)). Taky mám takovou starostlivou tchyňku;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuju...:-K Něco vymyslím, mám toho kiwi přes kilo (od tchýně)a nikdo to tu nechce jíst..

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    To je skvělý nápad:yes: Také mám vždy k použití želatiny respekt;-) Koupila jsem agar, tak je asi čas vyzkoušet:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala: ďakujem, vedela som, že niekto bude múdrejší a rozšíri nám obzory...:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: V čerstvém kivi a ananasu je hodně enzymů, které reagují s mléčnými výrobky a může se stát, že pokrm zhořkne. Není to nic škodlivého, jen to kazí chuť. Lze tomu předejít, když se toto ovoce nakrájené na plátky spaří vřelou vodou a pak teprve použije na koláč ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea: trochu farbiva nezaškodí...:-D ale niekde som čítala, že kombinácia kiwi a mlieka (mlieč. výrobkov) nie je zdravá, niečo sa tam viaže na seba, ale pamäť ma práve sklamala...jasné, že robím kiwi rezy napriek tomu, je tam kyslá smotana...a žijem.:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    magdalenka:Ale aby to pak nebylo celý zelený:-((:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Dostať kiwi sirup, aj taký prášok na výrobu nápoja s príchuťou kiwi, možno je to Tang alebo ako sa to volá, u nás je to v obchode pri šumienkach a pod.
    Zdravím!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:A co se želatiny týče, taky jsem s ní, já ostuda, dělala prvně a v pohodě, neboj;-):-))

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: pomerančový tvaroh kiwi zhořkne moučniky a zákusky vilém vrabec tvaroh zhořkne babvicky z tvarohu recept na mini bábovičky pomeranče s tvaroh malé bábovičky recepty.cz tvaroh s pomeranče jak dostat do tvarohu želatýnu

Zapomněl/a jsem heslo