Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Spojení svěžích jahod, voňavé máty a originálního nápadu dává vzniknout dezertu, který vypadá jako sushi, ale chutná jako léto. Ideální na zahradní párty, dětskou oslavu nebo jen tak pro radost – tohle sladké „sushi“ zaručeně zaujme na první pohled i sousto.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 297 kJ / 2 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,45 g |
| Tuky | 181,13 g |
| Vláknina | 14,35 g |
| Cholesterol | 332 mg |
| Sodík | 154 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 235,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Základem těsta jsou sušenky (použila jsem Petit Beurre, Lidl), které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou.
Krok 2: Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl), cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice.
Krok 3: Rýži spolu s mlékem (přibližně 200 ml, ale řiďte se spíše poměrem uvedeným na obalu rýže), špetkou soli a lžící cukru dejte vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut.
Krok 4: Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala.
Krok 5: Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice.
Krok 6: Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami, pečicími papíry nebo potravinářskou folií, v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru.
Krok 7: Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda.
Krok 8: Použitý pečicí papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar.
Krok 9: Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela.
Krok 10: Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.
Zveřejněno 1. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EPK
Moje poznámka
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EPK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 24 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
jshodove shushi,
fin care cokolada na vareni,
recept na petit beurre,
lada hruska vasabi,
jahodové risotto,
jahodove suschi,
cheesecake popisky,
sushi recept,
jahodové špízy,
rýžová kaše aby se nepřipalovala,
levné sušhi video
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
čokoláda na vaření,
cukr moučkový,
kakao,
kokos strouhaný,
rýže kulatozrnná,
cukr moučkový,
mléko,
sůl,
mascarpone,
jahody,
máta čerstvá,
med,
mascarpone
Komentáře (10)
Ovšem je to jen na tobě. Za mne