Lečo - polotovar
Tento polotovar obsahuje směs šťavnatých paprik a zralých rajčat, která je ideální pro rychlou a snadnou přípravu oblíbeného leča. Stačí přidat klobásu nebo vajíčka a během chvíle máte na stole lahodný pokrm.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 427 kJ / 1 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,00 g |
Tuky | 96,00 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 130,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme a pokrájíme podle velikosti na kostky nebo čtvrtky. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na proužky.
Krok 2: Rozpustíme tuk, vhodíme na něj zeleninu a společně podusíme.
Krok 3: Potom naplníme do čistých sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme cca 1 hodinu při 80 °C.
Zveřejněno 4. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo - polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqyY
Moje poznámka
Lečo - polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqyY
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 9 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 12 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 13 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 15 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 15 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 15 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 16 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 17 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 18 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 18 hodinami
Tématické fráze:
zavařené lečo,
recepty na domácí lečo zavařené,
lečo,
zeleninové lečo zavařené,
lečo zavařené,
zavařené zeleninové lečo,
recept na zavarené lečo,
lečo zavařené recept,
lečo do sklenic,
jak zavařit lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
zavarene lečo recept,
zelenina na lečo,
lečo polotovar,
polotovar na lečo,
leco ze sklenice,
lečo jako polotovar,
zaváření leča,
nálev na zeleninové lečo,
zavarene recepty na domácí lečo
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
rajče,
tuk ztužený
Komentáře (18)
souhlasím, zavařuji jen papriky a rajčata už 30 let sám od sebe, bez tuku, cibuli a ostatní přísady až v zimě při vaření. Přidávám i trochu rajčatového protlaku a ostrého kečupu, opečenou klobásu nebo kvalitní špekáček a vajíčka. Chuť parádní, jen jsem nevěděl, že jsem geniální . . .
Dávám do menších sklenic, používám jak pro přípravu leča, tak pod maso.