Věnečky
Věnečky z odpalovaného těsta nesmí chybět na žádné oslavě a hostině. Jsou tradičním zákuskem naší kuchyně. Jemné a nadýchané těsto doplní lahodný vanilkový krém s rumovou vůní. Naplněné věnečky pak stačí pocukrovat nebo polít rumovou polevou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 689 kJ / 3 750 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,32 g |
| Tuky | 98,23 g |
| Vláknina | 8,70 g |
| Cholesterol | 2,68 g |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 541,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme vodu, tuk, špetku soli a zahřejeme k varu. Jakmile se tuk rozpustí, vsypeme mouku a mícháme, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá na stěny hrnce. Necháme vychladnout, občas promícháme.
Krok 2: Do částečně nebo úplně prochladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém a bílky. Plechy vyložíme pečicím papírem. Těsto dáme do cukrářského nebo plátěného pytlíku s trubičkou a stříkáme věnečky na papír.
Krok 3: Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C, po 10 minutách ztlumíme na 180 °C a ještě pečeme 10-15 minut. Hlavně nesmíme prvních 10 minut troubu v žádném případě otvírat, věnečky by klesly.
Krok 4: Po vytažení z trouby věnečky necháme vychladnout, dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a druhý den rozkrojíme (jsou pak jemnější).
Krok 5: Po vychladnutí naplníme věnečky krémem a povrch pocukrujeme nebo vrchní rozkrojený díl před přiklopením spodního dílu namáčíme do rumové polevy.
Krok 6: Příprava krému: Z mléka, pudinkového prášku a žloutků uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech přidáváme zchladlý pudink, který jsme vyšlehali s rumem.
Krok 7: Rumová poleva: všechny suroviny spojíme a třema vařečkou, než dostaneme požadovanou konzistenci na polevu.
Zveřejněno 4. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rq4
Moje poznámka
Věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rq4
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 2 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 4 hodinami
Kari korma
Přidáno před 12 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 17 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 9 minutami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 12 minutami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 17 minutami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 40 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 4 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 12 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 12 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 14 hodinami
Tématické fráze:
věnečky,
věnečky recept,
recept na věnečky,
poleva na věnečky,
rumová poleva na věnečky,
pudinkovy krem do venecku,
recept věnečky,
venecek,
krém do věnečků,
krém na věnečky,
náplň do věnečků,
poleva na věnečky recept,
pečeme věnečky,
věneček z kaštanů,
věneček recept,
recepty na věnečky,
recepty venecky,
poleva na žloutkové věnečky,
vanilkove venecky,
žloutkové věnečky
Suroviny:
voda,
tuk hera,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
bílek,
mléko,
rum,
pudink vanilkový,
žloutek,
máslo,
cukr moučkový,
cukr moučkový,
rum,
mléko
Komentáře (16)