Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 063 kJ / 493 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,01 g |
| Tuky | 1,58 g |
| Vláknina | 11,82 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 67,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji.
Krok 2: Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky.
Krok 3: Králíka i cibuli dejte do pekáče a přidejte bylinky, sušená rajčata nakrájená na kousky a olivy. Lehce osolte, ale opatrně, protože jak sušená rajčata, tak olivy jsou dost slané. Vše zalijte passatou a bílým vínem.
Krok 4: Pečte v troubě rozehřáté na 180°C minimálně 2 hodiny. Občas můžete lehce podlít vodou.
Krok 5: Králíka podávejte s chlebem, ale skvěle k němu chutná polentová kaše. Tu připravíte velice snadno a pokud použijete instantní polentu, tak i rychle. 250 ml vody a 250 ml mléka přiveďte k varu.
Krok 6: Do vařící tekutiny pomalu zašlehávejte 90 g polenty. Neustále míchejte do zhoustnutí. V případě instantní polenty vám na přípravu stačí 5 minut.
Krok 7: Do uvařené polenty zašlehejte 20 g strouhaného parmezánu a můžete vylepšit lžící bazalkového pesta, nebo nasekanou bazalkou. Podle chuti dosolte a okamžitě servírujte.
Zveřejněno 20. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XREl
Moje poznámka
Králík po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XREl
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 16 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 17 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 18 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 19 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
brtna před 11 minutami
Anglické palačinky
Jonáš před 30 minutami
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 2 hodinami
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 2 hodinami
Lívance se skořicí
káťa před 3 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 4 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 10 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 13 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovězí po toskánsku,
maso po toskánsku,
po toskánsku,
králík po italsku,
ryba po toskánsku,
recept peceny po italsku,
kralik po toscansku,
králík po toskánsku na rozmarýnu,
kralik susena rajcata,
králík recepty,
kralik recept po kanadsku,
recepty na králika,
wolowina po toskansku,
recepty toskánsko,
jak uvařit rychle králíka,
kràlik po.toskansku,
kralik po roskansku,
recept králík s parmazánem,
kralik po tosansku,
slaná polentová kaše
Suroviny:
maso králičí,
cibule,
česnek,
šalvěj,
rozmarýn,
olivy černé,
rajče sušené,
mouka hladká,
olej olivový,
víno bílé,
passata rajčatová,
sůl,
voda
Komentáře (2)