Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nachos zapečené s pikantní sýrovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 908 kJ /
1 173 kcal
Bílkoviny51,50 g
Tuky96,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 1,59 g
Sůl3,88 g
Sacharidy25,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme plátky sýru, rajský protlak, chilli omáčku a pórek, nakrájený na kolečka. Za občasného promíchání na mírné teplotě necháme sýr zcela rozpustit, dosolíme a přisypeme olivy. Případně můžeme zahustit lžičkou solamylu, rozmíchaného ve vodě nebo instantní jíškou.
Do zapékacích misek rozdělíme nachos, posypeme kořením Taco, zalijeme omáčkou a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 10 minut.

Zveřejněno 3. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6g2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6g2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

JANKA ze bztce 3. 1. 2011 23:57
..je to velice luxusne ale vyzera to ako keby to uz niekto jedol predomnou sorry eeeš

Tak tento recept mi opravdu chyběl, nachos milujeme, jíme je doma po kilech... bohužel taky trošku kalorická bombička.. jsou výborný i s omáčkami od Apetita.. :-p

Markétko, jsou to chipsy z tortillového těsta ve tvaru trojúhelníku. Po zapečení změknou (díky přelivu), ale nekrájí se, nabírají vidličkou nebo - jak navrhuje Colombo - rukou. Já jsem tohle jídlo jedla několikrát v restauracích, mívají ho v předkrmech s různými polevami.
Děkuji za body. :-K

:-O To vypadá hodně zajímavě. Možná se ptám jako blbec:-8, ale myslela jsem, že nachos jsou křupky nebo něco jako chipsy. Jak to jde po zapečení krájet?

Mexico - Mexico - to bude "mňamózní" a "pikantoš" ;-);-);-) Já bych asi těma - nachos - tu směs nabíral.:yes::yes::yes: Pokud by to teda bylo možné. ;-)

:yes::yes: moc hezké, Eli, ale taky jsem ještě neměla tu čest to ochutnat;-)

sice to nejim ale bodik dam za pekny foto :-)

Tématické fráze:
nachos recept, nachos, sýrová salsa, recept na nachos, zapekane nachos, sýrová salsa recept, dip k nachos, recept nachos, nacos, nachos se sýrem, sýrová salsa k nachos, recepty nachos, recepty na nachos, nachos recepty, zapečené nachos se sýrem, recept na dip k nachos, tortilla chips recept, tortilla chips omacka, nachos se sýrem recept, zapecene tortilla chips

Suroviny:
chipsy tortilla, koření mexiko, sýr toastový, smetana na vaření, protlak rajčatový, pórek, omáčka chilli sladká, olivy zelené, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu