Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Vohrnoušky jsou vskutku netradičním a zajímavým názvem pro moučníky. Co se pod ním tedy skrývá? Jsou to kynuté buchtičky plněné pudingem, které zdobí také půlky svěžích švestek. Pracná příprava se vám odvděčí dokonalou chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 717 kJ / 8 059 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 190,57 g |
| Tuky | 264,93 g |
| Vláknina | 41,20 g |
| Cholesterol | 1,44 g |
| Sodík | 532 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 1 186,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme sypké přísady do mísy. Zvlášť v míse dáme do vlažného mléka zmladit droždí.
Krok 2: V suché směsi uděláme důlek, droždí do něj vlijeme a poprášíme shora troškou mouky. Necháme pracovat.
Krok 3: Do misky dáme žloutky, rum a rozpuštěný tuk, který s trochou mléka rozmícháme. Pak zpracováváme těsto do vláčné hmoty a během kynutí několikrát propracujeme.
Krok 4: Hned po vypracování těsta uvaříme puding obvyklým způsobem, jen s menším množstvím mléka. Nalijeme ho na nějaký tácek, aby byl asi v 1,5 cm vrstvě a necháme ho ztuhnout.
Krok 5: Vykynuté těsto rozdělíme na dílky a roztáhneme rukama na placičku.
Krok 6: Na každou dáme lžičku zchladlého pudingu a na něj řeznou stranou položíme půlku švestky. Tu mírně zatlačíme do těsta, tím se zvednou okraje, které pak k sobě spojíme.
Krok 7: Klademe je vedle sebe na vymaštěný plech a mezi sebou jednotlivé kousky promazáváme máslem. Na plechu je pak necháme ještě nejméně 20 minut nakynout. Upečeme dozlatova a po upečení, ještě horké, je potřeme rozpuštěným máslem s rumem.
Zveřejněno 5. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZoL
Moje poznámka
Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZoL
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 2 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové úly
Panova před 12 minutami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 14 minutami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 15 minutami
Žloutkové dortíčky
Panova před 18 minutami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 19 minutami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 20 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 23 minutami
Kokosová očka s bílou čokoládou
Panova před 24 minutami
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 25 minutami
Horalkovo-nugetové kuličky
Panova před 33 minutami
Tématické fráze:
vohrnoušky,
švestkový koláč s pudinkem,
moučníky s pudingem,
moučníky se švestkami,
zmladit droždí,
moučník se švestkami,
mouka zlatka,
vohrnoušky z kynutého těsta,
buchta se švestkami a pudinkem,
koláč s pudingem a švestkama,
recept se švestkami,
hladká mouka zlatka,
recept na vlacny svestkovy kolac,
buchta z pudinku se švestkama,
vohrnoušky 2,
recepty z pudinku,
švestkový závin s pudingem,
recepty se svestkami,
švestkový závin s pudinkem,
recepty ze sypké směsi zlatka
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mouka,
cukr krupice,
sůl,
droždí čerstvé,
rum,
žloutek,
máslo,
sádlo,
tuk hera,
mléko,
švestky,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
máslo,
rum
Komentáře (33)
No, chvíli mi trvalo než mi docvaklo, že název není německo-český...