Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drožďová polévka s pórkem

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 153 kJ /
754 kcal
Bílkoviny15,98 g
Tuky49,74 g
Vláknina10,96 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy56,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce tuku, rozdrobíme droždí a za stálého míchání osmahneme, až se droždí rozpustí, voní a má zlatavou barvu. Krok 2: Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme sůl, pepř, nakrájený pórek a na kostky nakrájené brambory, necháme vařit. Krok 3: Mezitím připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, kterou polévku zahustíme a necháme zvolna provařit. Krok 4: Nakonec zjemníme smetanou.

TIP: Pórek v kuchyni - nejlepší recepty

Zveřejněno 29. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYnY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYnY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Velmi dobrá polévka. Jsem přesvědčen, že i odpůrci droždí by si pochutnali. Já jsem usmažil cibulku s droždím na másle a na zahuštění jsem si připravil lojovou jíšku.

OK1AMF: Děkuji za vyzkoušení, mám radost, že polévka chutnala. Rovněž děkuji za přidané foto. :-K

Naše verze:
Droždí osmahneme na cibulce, zalijeme vodou, když začne vřít, přidáme ovesné vločky na zahuštění, nakonec ochutíme utřeným česnekem se solí, může se i okořenit majoránkou.

havlae: Dobrá verze s ovesnými vločkami, jistě bude moc dobrá. :-K

Marie Svarcova: Maruško, děkuji. :-K Drožďové polévky mám v oblibě a ještě víc drožďové knedlíčky ve vývaru. :-)

:-)<3:yes::yes::-K recept se mi moc líbí :-K

Petra karbulova: Děkuji, jsem moc ráda, že polévka chutnala. :-K

<3:-8<3vyborna polévka. Srovnávám s nejlepší bramborackou od naší babičky a můžu se utlouct

PatkovaKaterina: Děkuji a jsem moc ráda,že chutnala:-K

Udělala sem 2 litry polévky,oba s přítelem ji milujem,tak ať zůstane i na zítra.Nic nebude,byla tak dobrá,že tři čtvrtiny zbufnul během 10 minut;-(Dávám další bod:-):yes:

Elizo díky ;-). Není to terina, ale větší jednoporcová keramická miska s víkem a je tam taková malá dírka pro únik páry. Na fotce se ty velikosti neodhadnou, zkresluje to. Taky se mi líbí, používám ji tak nějak k různým účelům a donesl mi ji Ježíšek :-D

Merylas, máš krásnou polévkovou terinu :-). To jsem Ti musela napsat...

Polévku nehodnotím, anžto droždí nejím (tak snad jen nevědomky v těstě), ale nepochybuji, že komu chutná, ten ji ocení...;-)

Jani, jsem ráda, že chutnala ;-)

Polívky bych neměl, ale nedokážu bez nich bejt a tak když nemá manželka jinou, nebo jí nevaří aspoň přeleju nalámané instantní nudle horkou vodou z varné konvice, přidám trochu " Harmonie chuti " (to je něco jako Mamina, nebo Podravka, někdy dám česnek, jidy Kari Vitana a mám takou-jakou polívku. Ale nad kvasničku není. Taky je rychlá a u nás se dá cibulka na omastek a na osmahlou kostka (nebo dvě) droždí a pak mouka-dzlata jížku až vznikne taková sarakvajda. Zaleje se horkou vodou a dá nastrouhaná kořenová zelenina. (Ale lze jí dát již na cibulku obdělat) , pak kostku masoxu a pepř. Je to pro mne supr se smaženými rohlíčky , nebo křoupavými kuličkami co se prodávají. A tady bodík.:yes::-p

Merylas, moc dobrá polívka. Dovolila jsem si přidat fotečku:yes:

Tématické fráze:
drozdova polevka, drožďová polívka, droždová porková polévka, droždová polévka videorecept, sarakvajda, keramické misky na polévku, droždová polévka s noky, terina na polévku, kvasnička polevka, výborná drožďová polévka, kvasnicova polevka s porkem, drozdova polevka s bramborem, drožďová polévka recept, keramická miska na polévku, polévka drožďová, polivka z drozdi, kvasnicova polivka, keramicke misky na polivku, recepty drozdova polevka, drozdova polevka bez zeleniny

Suroviny:
droždí čerstvé, pórek, brambory, cibule, vývar zeleninový, olej, mouka hladká, sůl, pepř mletý, smetana na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu