Suroviny
Porce: 12 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 58 010 kJ / 13 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,98 g |
| Tuky | 783,86 g |
| Vláknina | 23,16 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 9,72 g |
| Sůl | 14,42 g |
| Sacharidy | 1 469,98 g |
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C a 2 dortové formy vel. 20 cm lehce vymažeme a vysypeme moukou.
V větší míse nebo v míse kuchyňského robotu smícháme olej, podmáslí, vejce, barvivo, ocet a vanilku. Krok 2: Ve jiné míse smícháme mouku, cukr, sodu, sůl a kakao a přidáme do olejové směsi, promícháme, dokud se suroviny nespojí a nevytvoří hladké těsto.
Těsto rozdělíme rovnoměrně do připravených forem. Krok 3: Pečeme cca 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
Necháme vychladnout ve formách, cca 15 minut, potom vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout. Krok 4: Krém:
V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem nejdříve ušleháme sýr a máslo na středním stupni, dokud nebude máslo se sýrem nadýchané. Přidáme cukr a promícháme, až se suroviny spojí.
Potom zvýšíme rychlost a šleháme až bude krém nadýchaný.
Nakonec přidáme vanilkový extrakt a naposledy ještě pořádně promícháme.
Pokud je třeba, necháme krém před zdobením lehce ztuhnout v lednici. Krok 5: Krémem ozdobený dort posypeme nasekanými ořechy.
- na obarvení dortu by mělo stačit 1/2 až 1 lžička gelového barviva. Začneme 1/2 lžičky a potom opatrně přidáváme více gelu, až dosáhneme požadované barvy.
Zveřejněno 15. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnský dort „červený samet“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gJY
Moje poznámka
Valentýnský dort „červený samet“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gJY
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 12 minutami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 23 minutami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 1 hodinou
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
Tématické fráze:
valentynsky dort,
cerveny dort,
červený sametový dort,
dort srdce obrázky,
valentynsky dort obrázky,
červený piškot,
valentýnský čokoládový dort,
red velvet s červenou řepou,
recept na červený dort,
dorty srdce obrázky,
valentynsky obrázky,
sametovy dort,
cerveny samet,
red velvet dort s červenou řepou,
sametovy červený dort,
red velvet recept,
cerveny dorrt,
red velvet valentýnský dort,
valentynsky dort recept,
dort červený
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
soda jedlá,
sůl,
kakao,
olej rostlinný,
podmáslí,
vejce,
potravinářské barvivo červené,
ocet,
extrakt vanilkový,
ořechy vlašské,
sýr smetanový,
cukr moučkový,
máslo,
extrakt vanilkový
Komentáře (5)
Ubrat cukru asi prospěje nejen zdraví strávníků a celkové chuti, i když podle obrázku korpus nevypadá, že by vůbec nevyskočil, je tam na málo mouky poměrně dost sody jakožto kypřidla
Osobně bych raději zvolila jiný recept