Suroviny
Porce: 12 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 58 010 kJ / 13 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 220,98 g |
Tuky | 783,86 g |
Vláknina | 23,16 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 9,72 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 1 469,98 g |
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C a 2 dortové formy vel. 20 cm lehce vymažeme a vysypeme moukou.
V větší míse nebo v míse kuchyňského robotu smícháme olej, podmáslí, vejce, barvivo, ocet a vanilku. Krok 2: Ve jiné míse smícháme mouku, cukr, sodu, sůl a kakao a přidáme do olejové směsi, promícháme, dokud se suroviny nespojí a nevytvoří hladké těsto.
Těsto rozdělíme rovnoměrně do připravených forem. Krok 3: Pečeme cca 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
Necháme vychladnout ve formách, cca 15 minut, potom vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout. Krok 4: Krém:
V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem nejdříve ušleháme sýr a máslo na středním stupni, dokud nebude máslo se sýrem nadýchané. Přidáme cukr a promícháme, až se suroviny spojí.
Potom zvýšíme rychlost a šleháme až bude krém nadýchaný.
Nakonec přidáme vanilkový extrakt a naposledy ještě pořádně promícháme.
Pokud je třeba, necháme krém před zdobením lehce ztuhnout v lednici. Krok 5: Krémem ozdobený dort posypeme nasekanými ořechy.
- na obarvení dortu by mělo stačit 1/2 až 1 lžička gelového barviva. Začneme 1/2 lžičky a potom opatrně přidáváme více gelu, až dosáhneme požadované barvy.
Zveřejněno 15. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnský dort „červený samet“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gJY
Moje poznámka
Valentýnský dort „červený samet“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gJY
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 6 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 7 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 9 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 10 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 11 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 12 hodinami
Tématické fráze:
valentynsky dort,
cerveny dort,
červený sametový dort,
dort srdce obrázky,
valentynsky dort obrázky,
červený piškot,
valentýnský čokoládový dort,
red velvet s červenou řepou,
recept na červený dort,
dorty srdce obrázky,
valentynsky obrázky,
sametovy dort,
cerveny samet,
red velvet dort s červenou řepou,
sametovy červený dort,
red velvet recept,
cerveny dorrt,
red velvet valentýnský dort,
valentynsky dort recept,
dort červený
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
soda jedlá,
sůl,
kakao,
olej rostlinný,
podmáslí,
vejce,
potravinářské barvivo červené,
ocet,
extrakt vanilkový,
ořechy vlašské,
sýr smetanový,
cukr moučkový,
máslo,
extrakt vanilkový
Komentáře (5)
Ubrat cukru asi prospěje nejen zdraví strávníků a celkové chuti, i když podle obrázku korpus nevypadá, že by vůbec nevyskočil, je tam na málo mouky poměrně dost sody jakožto kypřidla
Osobně bych raději zvolila jiný recept