Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s pórkem a cizrnou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 190 kJ /
763 kcal
Bílkoviny10,35 g
Tuky41,50 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy81,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky (přibližně 2x2cm). Krok 2: Vmícháme rozpuštěné máslo, okapanou cizrnu a tenká kolečka pórku, dochutíme solí, případně pepřem.

Zveřejněno 12. 9. 2010

Poznámka autorky isindy

Vhodné jako příloha k minutkovým masům i jako samostatné bezmasé jídlo.

Samozřejmě lze použít cizrnu namočenou a uvařenou, ale jako všechny luštěniny vyžaduje dlouhou dobu přípravy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyjL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyjL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tenisko, to jsem ráda, že chutnalo:yes:...já s ní rodinu taky moc neuctím:-( - a sama ji mám ráda, je to jak oříšky :-p - tak oni dostanou jen brambory s pórkem a já si přisypu cizrnu - a všichni jsou spokojení ;-)

konečně vyzkoušeno a byla to dobrá změna:yes: cizrnu mám ale normální, protože u nás jím cizrnu jenom já a tak hledám nové a nové inspirace, tahle byla mnohem lepší než ta první;-):yes::yes:

Moc dobré, jen taky použiju suchou cizrnu jako Magdalenka, konzervy taky moc nemusím, ale je pravda, že někdy tu práci usnadněj. Cizrna u nás "jede" díky topkám, protože před 2 roky jsem o se o ni nijak nezajímala... a přitom je tak vynikající!!!!

Veľmi pekný recept, jednoduchý spôsob úpravy, naviac, cizrnu - cícer mám veľmi v obľube. Oceňujem veľkým plusom.
Neviem, ako česká cizrna, ale slovenská sa uvarí veľmi rýchlo, ani nie za hodinku, stačí namočiť na 2-3 hodiny. Konzervy nemám rada, uvarím si napr. 1 kilo, z toho tretinu zamrazím, tretinu spotrebujem napr. na šalát, na polievku a tretinu chodím zobať. Ale zobe mi to aj rodina.

tak zrovna jsem ,,ulovila" pytlík s cizrnou a tak čerpám různé recepty na přípravu, tohle zní super:yes: zkusím:yes:

Ivi,mě by to stačilo i jako jídlo;-)takže jo máš bodíka:-D:yes:

+4...cizrnu muzu a v kombinaci s bramborem a porkem - mnamka :yes:

:-p:yes:+3.

Ivanka, teraz si zabodovala :yes::yes::yes:
Všetko, čo mám veľmi rada, cícer, zemiaky v šupke, pór ;-):-D:-D Tak ti dávam 2. bodík;-)

Tak to se bude líbit starší dceři,ta může moc recepty s cizrnou.
Už jí ho přeposílám díky;-)+1

Tématické fráze:
cizrna s bramborem, zapečené brambory s cizrnou, cizrna s pórkem, pečené brambory s cizrnou, cizrna jako příloha, recept příloha cizrna v konzervě, zapecene brambor s cizrnoi, úprava cizrny, úprava cizrny příloha, hrách s pórkem, recepty na upravu cicera, brambory s pórkem jako příloha, zemiaky v supke v porkom, recepty s cizrnou, různe upravy brambor, brambory pecene s cizrnou, úprava brambor jako příloha, pečené brambory s cizrna, cizirna jako příloha, zapečené brambory cizrna

Suroviny:
brambory, cizrna, máslo, pórek, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu