Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mangoldová variace na shakshuka (na arabské lečo)

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 578 kJ /
377 kcal
Bílkoviny19,35 g
Tuky26,47 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy13,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme na kocky pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme paradajky pokrájané na drobno (môžeme zbaviť šupky, ja osobne to nerobím), pokrájanú papriku, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, dusíme. Krok 2: Pridáme umyté pokrájané listy mangoldu, prikryjeme pokrievkou a necháme zavädnúť. Premiešame, necháme odpariť prebytočnú tekutinu - ak sa nám to zdá riedke. Krok 3: Do zmesi vyklopíme vajíčka, stlmíme teplotu, nemiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme vajíčka zatuhnúť.

Zveřejněno 18. 9. 2015

Poznámka autora magdalenka

Konzumujeme napr. s arabským chlebom, vhodné na raňajky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvm1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvm1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Semená mangoldu kupujem, stalo sa mi, že zo sáčku vyrástli dva druhy, jeden byčajný a druhý s červenými stonkami. Je to skvelá záležitosť, zdravší ako špenát a prežije aj zimu, mráz. Kým nevyrastie nový, olamujem starý. A dá sa z neho všeličo, dnes varím napr. cícerovú polievku s mangoldom.
Ale opatrne s ním - stačí 5-6 rastlín a nakŕmite pol ulice! :-))

cathleen: aha, tak to som ti nerozumela. :-D

tejaja:cathleen:děvčata díky moc za rady;-):yes:koupím vyzkouším;-)

tejaja: nebudu používat svoje semena ze své zahrady, jen nechám zaset část pytlíku semen listového mangoldu, část stonkového atd. - co zaseju, to mi vyleze, ne?:-))

Simona Skolakova: áno, máš mangold stopkový a listový,. Doporušujem stopkový, pretože robí pekné široké stopky, ktorá môžeš pripravovať ako špargľu. ;-)

krása:yes:

cathleen: Ivka, nedoporučujem...mangold sa veľmi ľahko kríži, tých pár halierov za semená nie je pálka, a máš zaručené, že ti vyjde mangold taký, ako kúpiš semená. ;-)

cathleen:tak to jsi mi dala:-O:-O:-Oono je ho více druhů????:-D:-DTak doufám,že koupím ten správný;-):-D

Simona Skolakova: ideální je se o semínka s někým podělit - mangoldu máme záhon, ale nestíháme ho zpracovat. Příští rok ho bude mnohem méně, ale zase víc druhů:-)

cathleen:Ivo mám,ale nikdy mi to nenapadlo:-8:-8příští rok si koupím semena a zkusím ho vypěstovat,moc ho tu chválíte a tak mi to láká;-)

Simona Skolakova: Simčo, nemáš možnost si ho vypěstovat? Je to fantastická zelenina a dá se upravovat mnoha způsoby;-)

Magduš, super. :yes:;-)

Mangold jsem jedla nedávno prvně a moc mi chutnal:-preceptík se mi líbí,mangold zkusím sehnat a toto lákavé papáníčko si udělat:-p:yes:

Frantiska: som rada, že ťa môj recept inšpiroval.:-K

skvěly recept, místo mangoldu jsem dala špenát(ale mangold se pokusím sehnat :)

Tématické fráze:
zelená shakshuka, arabské lečo, mangoldová rýže, arabské lečo recepty, shakshuka (arabske leco), arabsky spenat recept

Suroviny:
olej, cibule, česnek, rajče, paprika čerstvá zelená, listy mangoldu, vejce, sůl, pepř, římský kmín mletý, skořice, koření kari

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu