Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem
Tento pokrm nabízí dokonalou rovnováhu mezi lehkostí a sytostí, kdy každé sousto přináší kombinaci svěžích rajčat a jemného lilku, obaleného v hladké omáčce. Tento recept osloví nejen vegetariány, ale i milovníky italské kuchyně.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 742 kJ / 3 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,36 g |
Tuky | 150,48 g |
Vláknina | 39,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 372,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všeho nejdříve nejméně 2 hodiny před vařením namočte kešu oříšky do vody. Když jste připravení pustit se do vaření, připravte si lilky.
Krok 2: Troubu předehřejte na 220 °C, lilky omyjte a nakrájejte na cca 2-3 mm silná půlkolečka.
Krok 3: Dva plechy vyložte pečicím papírem, lehce vymažte olivovým olejem a vyskládejte na ně lilky. Ty opět velmi lehce pokapejte olivovým olejem. Pečte v troubě asi 8 minut, poté vyndejte a všechna půlkolečka otočte.
Krok 4: Vraťte do trouby a pečte dalších cca 5 minut, dokud lilky nejsou na některých místech hnědé. Pravidelně kontrolujte, abyste je nespálili.
Krok 5: Poté vyndejte a nechte lehce vychladnout, teplotu v troubě snižte na 180 °C. V misce smíchejte asi 1/4 hrnku tamari omáčky a přidejte javorový sirup. Pokud máte k dispozici i uzenou sůl, použijte jen asi poloviční množství tamari, zbytek doplňte vodou a přidejte, mimo javorového sirupu, i lžičku této soli.
Krok 6: Každé půlkolečko lilku omočte ve směsi, vraťte na plech a poté nechte ještě 5 minut péct v troubě.
Krok 7: Mezi tím omyjte a nakrájejte rajčátka, v míse je promíchejte s trochou olivového oleje a solí.
Krok 8: Když vyndáte hotové lilky, teplotu v troubě zvyšte opět na 220 °C a asi 10-15 minut v ní pečte rajčata.
Krok 9: V dalším kroku slijte kešu oříšky a spolu s vývarem, droždím, citronovou šťávou, hořčicí, cibulí a česnekem je dohladka rozmixujte v mixéru (může to nějakou tu minutu trvat). Dochuťte pepřem a solí.
Krok 10: Těstoviny uvařte dle návodu. Když jsou al-dente, slijte je a ihned vraťte zpět do hrnce, ve kterém se vařily. Přidejte k nim omáčku a asi 3 minuty nechte zahřívat na mírném plameni, aby se omáčka s těstovinami pěkně spojila.
Krok 11: Přidejte rajčátka, rukolu, bazalku a lilky. Zamíchejte, opepřete a ihned podávejte. Na talířích dozdobte čerstvými rajčátky, rukolou a bazalkou.
Zveřejněno 21. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X2L5
Moje poznámka
Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X2L5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 2 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 2 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 3 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 5 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 5 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 5 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 5 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 5 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 6 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 7 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 7 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s lilkem,
ltestoviny z lilkem houbama,
tamari recepty,
těstoviny s kremovou imackou,
těstoviny recepty,
testoviny s rajcatky,
těstoviny s krémovou,
testoviny s omackou z rajcat,
testoviny z lilkem,
testovinovy salt s kurecim masem
Suroviny:
lilek,
omáčka sojová,
sirup javorový,
sůl uzená,
rukola,
bazalka čerstvá,
rajče cherry,
těstoviny,
oříšky kešu,
vývar zeleninový,
lahůdkové droždí tebi,
šťáva citronová,
hořčice dijonská,
cibule,
česnek,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (6)
http://www.celostnimedicina.cz/lahudkove-drozdi-te...