Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 051 kJ / 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,10 g |
| Tuky | 42,80 g |
| Vláknina | 7,58 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 815 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 18,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme pokličkou, celé zabalíme do alobalu a na plechu pečeme při teplotě 250° zhruba 1 hodinu.
Krok 2: Směs: na trošce tuku zpěníme cibuli, česnek, na kousky nakrájené maso z uzeného stehna, na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme fazole i s nálevem a vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme koření (já jsem dala Koření 5 vůní a trošku chilli). Solíme a kořeníme dostatečně, protože dužnina patizonu je vlastně bez chuti a něco pojme do sebe. Servírujeme vcelku a s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 16. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizon po mexicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2W9M
Moje poznámka
Patizon po mexicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2W9M
Nejnovější recepty
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 18 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 18 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Placka z cukety s příchutí máty
Přidáno 29. 8. 2025 10:08:42
Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle
Přidáno 29. 8. 2025 08:48:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 1 hodinou
České buchty
Martas6 před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 1 hodinou
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 2 hodinami
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 2 hodinami
Česnečka s uzeným masem
Lucie1001 před 2 hodinami
Krůtí plátky s hráškovými lusky
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Javor před 3 hodinami
Plátky z krkovičky na česneku
Sahula před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Stanas před 3 hodinami
Tématické fráze:
patizon,
patizon recepty,
nejlepší recepty z patizonu,
patizon nejlepsi recepty,
recepty z patizonu,
vaříme z patizonu,
patyzon,
recepty patizon,
patizon a zdraví,
patizon recept,
recept z patizonů,
co z patizonu,
recept patizon,
patizon nejlepší recept,
patizon polévka,
polévka z patizonu,
patizon top recepty,
patizon a recepty,
varime patizon,
patizon recepty polévka
Suroviny:
patizon,
slanina anglická,
stehno kuřecí uzené,
fazole v tomatové omáčce,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
chilli
Komentáře (15)
Dívala jsem se na Tvé recepty, je škoda, že už se s námi o ty dobrůtky nedělíš
Nakrájím od středu na plátky cca 1,5 cm silné.Hodím na středně rozpálenou pánev a smažím,až střed začne sklovatět.Otočím,posypu jemně krájenou cibulí a rozhrnu jí tak,aby tvořila hradbu po okraji.Doprostřed OPATRNĚ vyklepnu vajíčko,osolím,okořením a pod pokličkou dělám jen tak dlouho,až je vejce nahniličko.Poleju Cikánkou a podávám s bramborem.
Ti,kterým se to zdá moc dietní,mohou po otočení dát šunku,salám...a postupovat podle receptu.
Jiná varianta:Plátek jenom posypat strouhanou Nivou.
DOBROU CHUŤ !!!