Moučník HRK HRK
Moučník HRK HRK nese svůj název díky snadné přípravě krému v uzavřené nádobě. Jednodušší návod na krém už snad neexistuje. Jakmile do něj přimícháte ještě kousky mandarinek, věřte že ze stolu zmizí velmi rychle.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x25 cm, hrnek 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 203 kJ / 3 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,27 g |
Tuky | 145,87 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 378 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 574,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech o velikosti asi 35x25 cm vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 160-170 °C.
Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme cukr, olej, mléko, vejce a vše promícháme.
Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Mandarinky v nálevu scedíme a necháme okapat na sítku. Nálev uchováme.
Krok 6: Do uzavíratelné sklenice nalijeme smetanu, nálev z mandarinek, ztužovač smetany a pudink bez vaření. Nádobu pevně uzavřeme a několikrát s ní zaštěrkáme - zahrkáme. Poté do krému přimícháme scezené mandarinky.
Krok 7: Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus.
Krok 8: Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 29. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník HRK HRK
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BA
Moje poznámka
Moučník HRK HRK
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BA
Nejnovější recepty
Tvarohové nanuky
Přidáno před 3 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 21 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 22 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno 31. 7. 2025 09:01:02
Košíčky Pavlova
Přidáno 31. 7. 2025 05:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou
veronika_straka před 14 minutami
Květák zapečený se šunkou
Jitka J. před 17 minutami
Guláš ze sójového masa
radkavlacha před 19 minutami
Italské jarní rizoto (Risotto primavera)
Marcela.s před 26 minutami
Špenátové špagety se slaninou
Marcela.s před 26 minutami
Domácí rizoto
Marcela.s před 28 minutami
Těstovinový salát s tuňákem I
Marcela.s před 28 minutami
Hraběnčiny francouzské brambory
Marcela.s před 29 minutami
Moučník HRK HRK
Marcela.s před 29 minutami
Osvěžující moučník s ovocem
Marcela.s před 30 minutami
Tématické fráze:
moučník hrk hrk,
koláč hrk hrk,
moučník s mandarinkami hrk hrk,
hrk hrk,
hrk hrk krém,
hrk hrk koláč,
zákusek hrk hrk,
buchta drc drc,
buchta hrk hrk,
hrk hrk dort,
hrk hrk recepty,
hrk hrk moučník,
dort hrk hrk,
moučník hrk-hrk,
hrk hrk buchta,
recepty hrk hrk,
moucniky hrk hrk,
moučník hrk,
koláč hrk-hrk,
dezert hrk hrk
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
mandarinky,
smetana ke šlehání,
ztužovač smetany,
pudink vanilkový bez vaření,
čokoláda
Komentáře (34)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Díky za bezva recept
Já tento krém dělám jen s ovocem,dám do pohárů, vším možným ozdobím a je to bomba. Nemusí být ani korpus je to rychlé a dobré rychlé pohoštění když přijde nečekaná návštěva.