Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka s růžičkovou kapustou a drožďovo-slaninovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 546 kJ /
608 kcal
Bílkoviny27,66 g
Tuky9,48 g
Vláknina17,62 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 506 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy94,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polévka:

Do dvoulitrového hrnce dáme vodu (cca 1 litru), na kostky nakrájené brambory, růžičkovou kapustu (vařená), drcený kmín, trochu osolíme a vaříme do změknutí brambor. Pak k tomu přidáme kuřecí polévku s masem-pokud kuřecí polévku nemáte, můžete jí nahradit kuřecím nebo zeleninovým vývarem z kostky a na závěr do ní přidat nakrájené uzené maso nebo klobásu. Nakonec polévku dle potřeby dochutíme.

Knedlíčky z droždí a slaniny

Na menší pánvi nasucho osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu , když pustí tuk a začne růžovět, tak jí i s vysmaženým tukem přendáme do keramické misky.

Do pánve pak rozdrobíme droždí a necháme ho na ploténce při mírné teplptě rozpustit. Drožďovou kašičku nalijeme do misky ke slanině, přidáme vejce, čerstvý mletý pepř, propasírovaný česnek, majoránku a strouhanku. Dobře promícháme a rukama smočenýma ve vodě vytvarujeme knedlíčky, které dáme povařit cca 5 min. do vroucí polévky nebo do slané vody.

Zveřejněno 5. 10. 2015

Poznámka autorky radiator

Asi budete se mnou souhlasit, že chutná jídla-recepty, jsou ze zbytků, co lednice dá:-)

V lednici jsem měla již uvařenou růžičkovou kapustu, kterou bylo třeba zlikvidovat a kuřecí polévku z předešlého dne, tak jsem trochu zaexperimentovala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XAR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XAR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

radiator: Tý jo, já jednou zkusila jen drožďové knedlíčky a měla jsem z toho nějak kaši v celém hrnci. Musím se na to dobře zaměřit :-D. Krásná polévka :-)

spagetka:Díky Laďko:-K a musím říct, že polévka, vylepšená o ty drožďové knedlíčky, chutnala:-p

Mílo, naprosto s tebou souhlasím, že "zbytkování" kolikrát vytvoří takové pochoutky, které pak úmyslně už zařadíš mezi "nezbytková", plánovaná :-p:yes: Někdo tím sice opovrhuje, ale neví, o co se připravuje a přece nejsme tak bohatí, abychom dobrých zbytků nevyužili a ještě při tom mňamky neobjevili a tím své vaření neobohatili ;-);-);-);-):yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí s růžičkovou kapustou

Suroviny:
kapusta růžičková, brambory, pepř mletý, kmín drcený, sůl, pažitka, slanina, droždí, vejce, česnek, strouhanka, pepř mletý, majoránka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu