Harlekýn s likérovým krémem
Chystáte se upéct nějakou dobrotu ke kávě? Zkuste naše Harlekýn řezy s likérovým krémem. Jemné piškotové těsto a krém s vaječným likérem - něco tak dobrého, a přitom jednoduchého na přípravu, jste dlouho nejedli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 340 kJ / 2 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,33 g |
Tuky | 66,36 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 427,70 g |
Postup přípravy
V dostatečném předstihu zapneme troubu a vyhřejeme na 190-200 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Do mísy robota dáme cukr, kakao, žloutky a horkou vodu. Našleháme do husté pěny. Krok 4: Pak už lehce a opatrně rukou vmícháme polohrubou mouku a sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 190-200 °C upečeme. Po upečení necháme vychladnout. Krok 6: Krém: Podle návodu na přípravu uděláme pudink bez vaření, jen místo mléka dáme vaječný likér. Krok 7: Pak vyšleháme Ramu Cremefine a došleháme do ní připravený pudink a dosladíme. Podle chuti došleháme do šlehačky ještě vaječný koňak. Krok 8: Krém vložíme do zdobícího sáčku s cukrářskou špičkou a ozdobně naneseme na korpus. Krok 9: Nakonec ještě dozdobíme rozehřátou čokoládou.
Zveřejněno 27. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Harlekýn s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Loy
Moje poznámka
Harlekýn s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Loy
Nejnovější recepty
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 10 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Sendvič „Tuňákový sen“
Přidáno 24. 7. 2025 14:22:53
Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky
Přidáno 24. 7. 2025 13:41:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 3 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 4 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 5 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 5 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 6 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 7 hodinami
Višňový koláč s ořechy
alcerm před 7 hodinami
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
vagundova před 8 hodinami
Mexická tortilla s kuřecím masem
Palenka před 9 hodinami
Tématické fráze:
harlekýn na plech,
krém z nevařeného pudinku,
nevařený pudink,
pařižsky čokoladovy harlekýn dort,
buchta harlekýn,
harlekýn recept,
moučník harlekýn,
nevařený puding,
harlekýn buchta,
harlekýn,
dort harlekýn na plech,
vaječný koňak recept nevařený,
zdobení dortů harlekýn,
recepty z nevareneho pudinku,
recept na dort harlekýn od cukráře,
dort s likérovým krémem,
šlehačka hulala,
puding olé,
vaječný koňak recept,
harlekýn dort recept
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
kakao,
voda,
mouka,
tuk,
mouka hrubá,
rama cremefine,
likér vaječný,
pudink vanilkový bez vaření,
cukr moučkový,
poleva čokoládová
Komentáře (56)
Hoďte očko na 5. fotečku v pořadí
A když si přečtete komentáře tak se budete divit máločemu...
magdalenka:
No, jestli má marcela štofilová blbý den, pak asi proto, že ví čemu se říká Harlekýn
co myslíte zůstal mi totiž od vánoc čokoládovej likér tak bych ho upotřebila ale ...
děkuji vám a omlouvám se že obtěžuji
Použila jsem ale 2 šlehačky Rama Cremefine po 250ml a jeden puding Olé bez vaření rozšlehaný ve 3dl vaječného koňaku místo mléka. Dosladila jsem pak podle sebe
Dovolila jsem si přidat fotečku