Knedlíky pro svobodné pány
Máte rádi knedlíky, ale nemáte čas ani chuť na zdlouhavou přípravu tradičních bramborových nebo houskových? Zkuste tyto knedlíky z brambor a rohlíků, které jsou tak jednoduché, že je zvládnou i svobodní pánové.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 762 kJ / 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,30 g |
Tuky | 1,13 g |
Vláknina | 3,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 36,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bramboru oloupeme, nastrouháme.
Krok 2: Tvrdý rohlík také nastrouháme, spojíme s bramborou, mírně osolíme a zpracujeme těsto.
Krok 3: Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a vkládáme do vroucí osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové.
Krok 4: K vyškvařenému špeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji dosklovita. Pokud chceme, můžeme přidat i klobásku.
Zveřejněno 29. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Moje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Nejnovější recepty
Masové kuličky se sušenými rajčaty a olivami
Přidáno před 50 minutami
Svěží salát s olivami
Přidáno před 2 hodinami
Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 8 hodinami
Bublanina s cuketou a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kroupová fazolačka s uzeným
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové plátky na másle a žampionech
fazzy75 před 3 hodinami
Těstoviny se špenátem
Palenka před 4 hodinami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 4 hodinami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
ceslo před 5 hodinami
Ovocné kůže
Lahvacek před 9 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 17 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 21 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 23 hodinami
Tématické fráze:
knedlíky,
knedliky z rohliku a brambor,
kolik váží rohlík,
drbáky recept,
tvrdý knedlík,
knedlíky recepty,
knedlik,
chlupaté knedlíky recept,
knedliky z brambor a rohliku,
recepty knedliky,
rohlíky recept,
jak dlouho vařit chlupaté knedlíky,
knedlík 1 brambor 1 rohlík,
knedlíčky svobodného pána,
knedlík z rohlíku a brambor,
knedliky z tvrdych rohliku,
recept rohlík a brambor,
bosaky recept,
recepty z tvrdých rohlíků,
bramborové knedlíky pro svobodné
Suroviny:
rohlík,
brambory,
cibule,
slanina,
klobása
Komentáře (73)
V každé druhé "kuchařce" stojí, že než suchá strouhanka na SMAŽENÍ, tak je lepší strouhanka ze starších neúplně suchých rohlíků.
No, kdo mlel či mixoval nevysušené rohlíky, tak ví své
Dříve jsem naschvál nechával bílé pečivo na strouhanku, ale teď ji zpravidla kupuju a už ve vůni je rozdíl podle různých producentů (pekáren)
Jenom malý detail - "spracujeme" :)