Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 976 kJ / 1 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,53 g |
Tuky | 75,95 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 64,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulky oloupeme, slaninu nakrájíme na silnější nudličky, žampiony překrojíme (podle velikosti na půl, na čtvrtky nebo šestiny).
Rozporcované kuře osolíme ze všech stran.
Bylinky svážeme kuchyňskou nití v bouquet garni. Krok 2: Ve větším kastrolu rozpustíme máslo společně s olejem.
Na rozpáleném tuku orestujeme nejprve žampiony, vyndáme je z kastrolu, společně orestujeme cibulky se slaninou do jemně zlatavé barvy, také je vyndáme z kastrolu, pokud možno odděleně od žampionů. Krok 3: Na tom samém tuku opečeme každý kus kuřete ze všech stran dozlatava. Krok 4: Koňak nebo brandy krátce zahřejeme v menším hrnku, polijeme jim opečené kuře v kastrolu, zapálíme a flambujeme. Když alkohol vyhoří a plamen uhasne, vyndáme kuře z kastrolu a do výpeku nasypeme mouku, kterou asi 2-3 minuty zasmažíme do hnědavé barvy. Krok 5: Přilijeme krapet vývaru, dobře promícháme, aby se nám nevytvořili žmolky. Přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přilijeme zbytek vývaru, přivedeme k varu. Necháme krátce povařit, přidáme cukr, svazek bylin, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Promícháme. Krok 6: Vrátíme zpět orestovanou směs cibulek a slaniny a všechny kousky kuřete. Promícháme.
Necháme vařit za občasného promíchnutí na mírném ohni 1 až 1,5 hodiny. Asi 20 minut před dokončením přidáme orestované žampiony. Krok 7: Podáváme s bramborami nebo jen s bagetou.
Rozporcované kuře osolíme ze všech stran.
Bylinky svážeme kuchyňskou nití v bouquet garni. Krok 2: Ve větším kastrolu rozpustíme máslo společně s olejem.
Na rozpáleném tuku orestujeme nejprve žampiony, vyndáme je z kastrolu, společně orestujeme cibulky se slaninou do jemně zlatavé barvy, také je vyndáme z kastrolu, pokud možno odděleně od žampionů. Krok 3: Na tom samém tuku opečeme každý kus kuřete ze všech stran dozlatava. Krok 4: Koňak nebo brandy krátce zahřejeme v menším hrnku, polijeme jim opečené kuře v kastrolu, zapálíme a flambujeme. Když alkohol vyhoří a plamen uhasne, vyndáme kuře z kastrolu a do výpeku nasypeme mouku, kterou asi 2-3 minuty zasmažíme do hnědavé barvy. Krok 5: Přilijeme krapet vývaru, dobře promícháme, aby se nám nevytvořili žmolky. Přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přilijeme zbytek vývaru, přivedeme k varu. Necháme krátce povařit, přidáme cukr, svazek bylin, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Promícháme. Krok 6: Vrátíme zpět orestovanou směs cibulek a slaniny a všechny kousky kuřete. Promícháme.
Necháme vařit za občasného promíchnutí na mírném ohni 1 až 1,5 hodiny. Asi 20 minut před dokončením přidáme orestované žampiony. Krok 7: Podáváme s bramborami nebo jen s bagetou.
Zveřejněno 18. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NyXL
Moje poznámka
Kuře na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NyXL
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
kure na vine,
recept kuře na víně,
kuře na bílém víně,
recept na kuře na víně,
na vine,
kuře na víně recept,
kuře na vině a na slanine,
kuře na víně,
kurenavine,
kuře na červeném víně,
kuře na víně se slaninou,
kure na bilim víně,
recept na kuře na bílém vine,
recept kure s vinem,
jaké víno na kuře,
kuře na vínem,
kuře s červeným vínem,
kuře na na víně,
kuře na víně,
staroceske kure s cibuli a slaninou
Suroviny:
kuře,
olej,
ořechy,
slanina anglická,
žampióny,
cibulka,
koňak,
mouka,
víno červené suché,
vývar kuřecí,
cukr,
bobkový list,
tymián,
petržel,
koření oregáno,
estragon,
ořech muškátový,
sůl,
pepř
Komentáře (11)