Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 667 kJ / 398 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,40 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 1,32 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 26,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra důkladně odblaníme a vyžilkujeme. Nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přilijeme portské víno. Přimícháme nasekaný tymián a necháme chvilku proležet.
Krok 2: Formičku vyložíme slaninou, přidáme játra, upěchujeme, přebývající slaninu přehneme přes játra a dáme péct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě na 65-70°C cca 15-20 minut. Necháme vychladnout a pak dáme do lednice.
Krok 3: V kastrolku necháme zkaramelizovat med, zalijeme pomerančovou šťávou a svaříme do husta. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Svařenou redukci dochutíme pomerančovou dužinou, pomerančovou kůrou a podle chuti dochutíme citronovou šťávou.
Krok 4: Vychladlou terinku vyklopíme z formičky, překrojíme a naservírujeme na talíř spolu s pomerančovou redukcí. Podáváme nejlépe s listovým salátem, popřípadě bagetkou.
Zveřejněno 4. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terina z foie gras s pomerančovou redukcí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RDKz
Moje poznámka
Terina z foie gras s pomerančovou redukcí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RDKz
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 4 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 13 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 11 minutami
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 1 hodinou
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 2 hodinami
Pangasius pod parmazánovou dečkou
poirotka před 3 hodinami
Čokoládové řezy s kokosem
Olivia1991 před 3 hodinami
Podzimní krémová polévka s opečenou slaninou a kapustičkami
tsmolova před 4 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 11 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 16 hodinami
Tématické fráze:
fuagra,
kachní prsíčka recepty masterchef,
co je fuagra,
fuagra co je,
foie gras recept,
surovina fuagra,
kachní terina recept,
jak zkaramelizovat med,
pastika fuagra,
masterchef játra,
fuagra co to je,
játra fuagra,
foie gras na lžíce,
recept na kachní terina,
terinka z tucnych jater,
husi pate foiegras,
redukce pomerančové šťávy,
cervena repa s pomerancovou stavou,
fuagra jídlo,
fuagra cz
Suroviny:
játra kachní,
víno portské,
sůl,
pepř,
tymián čerstvý,
slanina,
med,
šťáva pomerančová,
pomeranče,
dužina pomerančová,
šťáva citronová
Komentáře (18)
...nádhera
Krásně naservírováno jako z MasterChefu
Děkuji, je to moc dobré. Červené nitky jsou klíčky červené řepy.