Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 446 kJ / 4 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,91 g |
| Tuky | 287,35 g |
| Vláknina | 34,98 g |
| Cholesterol | 2,42 g |
| Sodík | 4,01 g |
| Sůl | 1,49 g |
| Sacharidy | 280,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce vyšleháme s cukrem. Pomalu do pěny zamícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.
Krok 2: Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřely rozpuštěným tukem.
Krok 3: Plát pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 až 20 minut. Ještě teplý plát srolujeme i s podkladovým papírem.
Krok 4: Krém:
z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, po zchladnutí vmícháme žloutek. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a potom po částech zašleháme vychladlou kaši. Krok 5: Krém rozdělíme na 2 poloviny, jednu necháme bílou a druhou obarvíme kakaem. Krok 6: Vychladlý plát rozvineme, potřeme bílým krémem na něj pak rozetřeme tmavý. Špejlí krém několikrát projedeme, aby se propojily a udělaly mramorování. Krok 7: Roládu srolujeme a necháme pořádně ztuhnout.
z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, po zchladnutí vmícháme žloutek. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a potom po částech zašleháme vychladlou kaši. Krok 5: Krém rozdělíme na 2 poloviny, jednu necháme bílou a druhou obarvíme kakaem. Krok 6: Vychladlý plát rozvineme, potřeme bílým krémem na něj pak rozetřeme tmavý. Špejlí krém několikrát projedeme, aby se propojily a udělaly mramorování. Krok 7: Roládu srolujeme a necháme pořádně ztuhnout.
Zveřejněno 3. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda s mramorovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r9pE
Moje poznámka
Roláda s mramorovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r9pE
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 13 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 50 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
tříbarevná sametová roláda,
krem z mouky,
roláda s tmavým krémem,
roláda s pudinkovým krémem,
roláda se sodou,
cuketová s kakaem,
dobrá roláda s kremem,
piškot na roládu recep,
recept na rolády s krémem,
piškotová roláda která se povede,
roláda s tvarohovým krémem tiramisu,
rolada s dvojim kremem,
roláda s jedlou sodou,
sametová roláda,
pěkná pěna na svařák,
rolada moučník,
roláda s krémem recept,
tmava rolada s kremem,
roláda s kremem,
roláda z jedlé sody
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
soda jedlá,
kakao,
mouka polohrubá,
mléko,
mouka polohrubá,
žloutek,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
kakao
Komentáře (25)