Suroviny
Porce: 1 kulatá forma (20cm)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 530 kJ / 4 429 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,37 g |
| Tuky | 219,57 g |
| Vláknina | 41,65 g |
| Cholesterol | 994 mg |
| Sodík | 946 mg |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 490,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které pomalu zašleháme olej a mléko.
Krok 2: Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme do těsta.
Krok 3: Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy, přikryjeme alobalem nebo pečicím papírem a pečeme 25 minut na 160°C.
Krok 5: Poté odkryjeme a dopečeme při 175°C (vyzkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).
Krok 6: V míse si vyšleháme rozdrobený Šmakoun s jogurtem a smetanou. Kdo má strach z výsledné konzistence, může použít ztužovač, avšak krém drží krásně i bez něj. Pokud máte raději svěžejší a nakyslejší chuť, můžete použít místo klasické smetany zakysanou.
Krok 7: Do krému nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.
Krok 8: Když je korpus studený, tak vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme (necháme pouze dno a okraje po stranách, které budou držet krém). Pokud vám korpus uprostřed vyběhl při pečení více než okraje, tak můžete nejdřív seříznout a teprve potom dlabat.
Krok 9: Vydlabané těsto rozdrobíme do misky a dáme prozatím stranou.
Krok 10: Na dno buchty dáme rozmačkané banány. Na ně rozetřeme krém a posypeme těstovou drobenkou.
Krok 11: Dáme přes noc do lednice a můžete papat.
Zveřejněno 11. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakounův krtek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV43
Moje poznámka
Šmakounův krtek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV43
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovníkové koule
evik_svistik před 25 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 12 hodinami
Tématické fráze:
krtkuv dort se šmakoun,
buchta ze šmakouna,
šmakounův krém,
buchta krtek,
šmakounův dort,
dort ze smakouna,
krtkuv dort se zakysanou smetanou,
buchta krtek se zakysanou smetanou,
smakounovuv dort,
krém na krtka,
recept na krtka,
krtkuv dort z ze žitné mouky bez mouky,
pečení krtek,
krtkův dort recept ekucharka,
buchta krtek bananova,
pečeme krtka,
krtek peče koláčky,
ikucharka.net -pečení čertu,
dort s krtkem,
pečeme dortkrtek
Suroviny:
vejce,
cukr třtinový,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
mouka celozrnná žitná,
prášek kakaový,
kypřící prášek,
banán,
čokoláda hořká,
šmakoun,
jogurt bílý,
smetana ke šlehání,
Komentáře (7)
pipre:Janinko,já jsem také nevěděla,co je to za surovinu
Karob (Svatojánský chleba) nemá s kakaem nic společného.