Postup přípravy
Krok 1: Okouna osolíte a opepříte. Na pečicí papír nalijete rozpuštěné máslo. Položíte okouna, přidáte jarní cibulku, pórek, máslo, polijete citronem, zabalíte pečicím papírem do úhledného balíčku a dáte do předehřáté trouby na 200°C asi tak na 20 minut.
Krok 2: Fit brambory uděláme tak, že si oškrábeme brambory a očistíme mrkev, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Osolíme a přidáme trochu kmínu. Uvařené brambory scedíme a v hrnci je rozšťoucháme. Kdo chce, přidá si máslo a mléko.
Zveřejněno 19. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený okoun a fit brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgnn
Moje poznámka
Dušený okoun a fit brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgnn
Nejnovější recepty
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno 17. 12. 2025 11:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 2 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 10 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 16 hodinami
Tématické fráze:
dušený okoun nilský,
okoun nilský pečený v troubě na plechu,
okoun nilský s porkem a jarní cibulkou,
okoun s bramborem,
fit brambory
Suroviny:
filet z nilského okouna,
pórek,
cibulka jarní,
máslo,
sůl,
pepř,
citron,
mrkev,
brambory,
petržel
Komentáře (6)